Topchefs zorgen voor 'opvang' voor vrouwen die man tijdelijk kwijt zijn aan EK voetbal

08/06/16 om 13:58 - Bijgewerkt om 14:03

De dames die door hun echtgenoot dreigen genegeerd te worden, kunnen de komende maand genieten van een exclusief menu.

Topchefs zorgen voor 'opvang' voor vrouwen die man tijdelijk kwijt zijn aan EK voetbal

Komende vrijdag start het EK voetbal in Frankrijk. Dat is goed nieuws voor de voetballiefhebber die de komende maand op café, op een plein voor een groot scherm of ergens onderuitgezakt in de zetel wil vertoeven, maar slecht nieuws voor de vrouwen*, wie dat hele tornooi eigenlijk worst zal wezen.

Toch is er ook goed nieuws voor die arme dames die een maandlang dreigen te worden verwaarloosd en genegeerd. Enkele topchefs willen ook hun junimaand wat opfleuren en pakken nu uit met een speciale actie. De 'voetbalvrouwen' kunnen van 7 juni t.e.m. in enkele restaurants genieten van een speciaal aanbod. Voor 45 euro per vrouw krijgen ze een 3-gangenmenu met een glaasje bubbels, water en koffie of thee inbegrepen. Enkel vermelden dat je voor de actie 'Voetbalvrouwen' komt en je kan de voetjes onder tafel schuiven.

In West-Vlaanderen doen de restaurants Va et Vient uit Kortrijk en Souvenir uit Ieper alvast mee. Intussen is er ook contact met de organisatoren van Jong Keukengeweld en zullen er zich vermoedelijk nog meer restaurants bij de actie aansluiten.

Het is niet duidelijk of het EK in de deelnemende zaken op groot scherm zal te zien zijn, maar we durven vermoeden van niet.

(FV)

* De actie richt zich tot vrouwen, maar op het moment van publicatie was ons nog niet duidelijk of ook mannen die geen bal vinden aan het EK kunnen deelnemen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!