Topchef Franky Vanderhaeghe mag koken voor Europese top

Redactie KW

Donderdag 26 juni mag tweesterrenchef Franky Vanderhaeghe en zijn team van Hostellerie Saint-Nicolas koken en het diner verzorgen voor de Europese top die samenkomt in Ieper.

Het overviel hem wel een beetje, toen topchef Franky Vanderhaeghe uit de Veurnseweg een telefoontje kreeg vanuit Brussel met de vraag om het diner tijdens de Europese top in Ieper op 26 juni voor zijn rekening te nemen Dat diner moet wel plaats vinden in de raadszaal van het stadhuis in Ieper waardoor chef Franky even met zijn hele team moet verhuizen.

“Er komt ook heel wat bij kijken. Alle voorbereidingen vooraf doen we hier in Elverdinge om dan alles te verhuizen naar Ieper en daar verder te koken. Wat ik zal mogen klaarmaken, weet ik nog niet juist. Ik mocht zelf enkele menu’s, bestaande uit voorgerecht, hoofgerecht en dessert, voorstellen en daaruit zouden ze kiezen. Deze week komt nog iemand vanuit Brussel een menu proeven voordat de definitieve beslissing valt.”

De opdracht gaat wel gepaard met een pak veiligheidsmaatregelen. “Van bij de start van de voorbereidingen donderdagmorgen zal er iemand van de veiligheid constant in mijn keuken in Elverdinge aanwezig zijn. Heel mijn team werd vooraf gescreend. Ik moet er niet aan denken om volgende donderdag nog iemand anders mee te nemen om te helpen, want dat zal niet lukken. Alles moet volgens een heel strikt plan verlopen waar niet mag van afgeweken worden.” Maar dat nemen de chef en zijn team er graag bij. Je kookt immers niet elke dag voor een Angela Merkel en zo. (FB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier