Tooghedagen Ieper voortaan vroeger én alleen met lokale handelaars

Redactie KW

Ook wordt er tijdens een smeedevent een nieuw kunstwerk gemaakt door smeden uit de hele wereld, voor de Duitse militaire begraafplaats in Langemark.

Na zoveel jaren het tweede weekend van september te hebben uitgekozen wordt het nu het eerste weekend.

De Ieperse Tooghedagen steken dus in het nieuw. De reden daarvoor is dat het tweede weekend eigenlijk overvol zit met frietrock en Dwars door Ieper. Ook de vrijdagavond wordt niet opgenomen in het officiële programma. Zeer belangrijk in het geheel is dat er alleen wordt gewerkt met lokale handelaars. Geen braderie meer waar vroeger heel wat marktkramers ook present tekenden, maar nu het accent wordt gelegd op wat de echte Ieperse handelaars te bieden. Daar waar de Tooghedagen zich situeren worden er 75 ballonnenpilaren geplaatst in kleuren van rood-wit van Ieper.

Nieuw in het aanbod zijn dit jaar wel de foodtrucks met een waaier van wereldse gerechtjes en streetfood. Ook het autosalon op de Leet, waar niet minder dan twaalf garages aan deelnemen, is nieuw, net als het internationaal smeedevent van 1 tot 6 september, waarbij honderden (hoef)smeden van over de hele wereld naar Ieper afzakken om er samen een nieuw WO I-grafmonument ter maken. Het monument zal bestaan uit handgemaakte stalen klaprozen en zal nadien naar Langemark verhuizen, in de buurt van de Duitse militaire begraafplaats.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier