Tony Descamps overleden

© LOO
Redactie KW

Op dinsdag 2 mei overleed Tony Descamps in Kortrijk.

Tony was Kortrijkzaan in hart en nieren. Hij groeide op in Bloemendale in de Loofstraat. Zijn vader was tuinarchitect. Tony was de weduwnaar van Annie Kelderman. De kinderen zijn Valerie (49) en Sophie (47, met Koen Vauterin). De kleinkinderen zijn Barbara (15), Olivier (14), wijlen Nicolas en Charles (4).

Tony genoot een opleiding als binnenhuisarchitect in Sint-Lucas. Hij startte zijn beroepsloopbaan als landmeter. Toen zijn zus een winkel in kinderkledij runde, zag Tony een sigarenwinkel naast dat pand. Als binnenhuisarchitect werd hij verliefd op het pand uit de 18de eeuw en hij nam de sigarenwinkel in de Budastraat over. Die winkel werd verdergezet door zijn dochter Valerie en Tony bleef er veel helpen. Tony runde ook verschillende horecazaken. De belangrijkste zijn de Figaro en de Komedie in Kortrijk. Maar ook de cafetaria van De Lange Munte, De Tempeliers en Den Haeze uit Kortrijk en de Lindberg in Wevelgem behoren tot het rijtje.

Tony was lid van 27 verenigingen op sportief, cultureel en politiek vlak. Hij volleybalde nog bij Ibis, werd bestuurslid bij het basket en zette zich sterk in voor de handelaars in Kortrijk, voor het bestuur van de Leieboorden en voor de Kortrijkse Revue. Tony is ook gemeenteraadslid geweest voor Open VLD. Voor Tony was klassieke muziek heel belangrijk gedurende zijn leven. Hij ging dan ook op zondag naar de operette kijken. Later ging Tony in de Reepkaai wonen en de laatste drie jaar verbleef hij in wzc Heilig Hart in Kortrijk. De uitvaartdienst vond zaterdag plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk.

(EDB)