Toneelvrienden ‘EnNuSerieus’ combineren twee aparte verhalen

Achteraan v.l.n.r. Joost Coorevits, Stephan Delbeke en Filip Destoop. Zittend: Hilde Lazou, Marijke Dejaegere, Gauthier Clauws en Bernard Delbeke, ontbreekt Siebe Coorevits. © RSB
Redactie KW

Toneelvrienden ‘EnNuSerieus’ zijn met het stuk ‘Haar naam was Sarah’ aan hun tweede opvoering toe. Deze keer brengen ze twee verhalen die synchroon gebracht zullen worden in een regie en bewerking van Filip Destoop: dat van een Joodse familie en een Amerikaanse journaliste.

De Toneelvrienden ‘EnNuSerieus’ is een gezelschap gegroeid uit de KVG-groep. “We brengen het verhaal van de Joodse familie Starzynski, die in 1942 in Parijs samen met honderden Joodse families in opdracht van de Duitse bezetter door de Franse politie-

agenten uit hun huis gedreven en opgesloten werden. Dit in de wielerbaan le Vélodrôme d’Hiver”, aldus Filip Destoop.

Verstoppen

De 10-jarige Sarah kan haar 4-jarige broertje Michel verstoppen in een kast. Zij laat haar broertje achter met water en brood en vraagt hem zich heel stil te houden. Ze belooft Michel om hem zo vlug mogelijk op te halen. Uiteindelijk wordt ze weggevoerd naar een concentratiekamp in Beaune-La-Rolande en van haar ouders gescheiden. Samen met Rachel ontsnapt ze uit het kamp, gedreven door haar belofte: teruggaan naar Parijs om haar broertje Michel te bevrijden.

Relatiecrisis

“Synchroon brengen we het verhaal van de Amerikaanse journaliste Julia Jarmond, die in 2002 de opdracht kreeg een artikel te schrijven over de razzia van 1942. Samen met haar echtgenoot, architect Bertrand Tézack, staat ze op het punt het voormalige huis van zijn ouders te Parijs te betrekken. Tijdens het schrijven van het artikel komt ze tot schokkende ontdekkingen over het huis en haar schoonfamilie. We volgen dus enerzijds de zoektocht én de relatiecrisis van Julia en anderzijds het wanhopige verhaal van de familie van Sarah”, aldus Filip Destoop. (RSB)

De speeldata zijn: 4, 5, 9, 11, 12 en 18 mei om 20 uur. en op 6, 13 en 20 mei om 17 uur. Locatie:ingang via Deken De Bostraat 4, 8791 Beveren-Leie. Inkom bedraagt 10 euro, reserveren kan via http://www.detoneelvrienden.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier