Toneelgroep Edelweiss brengt avant-première in het donker na stroompanne

Op de foto zien we staand v.l.n.r. Martine Defoor, regisseur Hilde Herpels, Annelien Deneckere, Ilse Soete en souffleur Eveline Demets. Zittend v.l.n.r. Danny Hoste, Stefaan Decock, Karel Lietaert en Guido Deleu. Spelers Conny Vandewalle en Debora Hoste ontbreken op de foto. © EDB
Redactie KW

Tijdens de generale repetitie was er een stroompanne in Bissegem en moest het laatste stuk van de voorstelling in het donker gespeeld worden.

Op donderdag 11 februari vond de avant-première van de voorstelling ‘De avond van de 7de juli’ van toneelgroep Edelweiss plaats in oc De Troubadour in Bissegem.

De avant-première is een try-out met klank en licht en met een beperkt publiek die komt kijken. “Dit maakt het ook mogelijk dat onze leden die in de bar meewerken ook de voorstelling volledig kunnen bekijken”, aldus Lydie Putman, voorzitter van Edelweiss.

Stroompanne in Bissegem

Tijdens het tweede deel na de pauze viel plots alles uit. “Iedereen zat in het donker, en van alles wat op de scène gebeurde, kon je niets meer zien.” Het bleek een stroompanne te zijn die een groot deel van Bissegem zonder elektriciteit zette. De voorstelling werd een kwartiertje stilgelegd, maar aangezien er nog altijd geen stroom was, werden de scène met kapstokken op wieltjes nagebootst onder de noodverlichting op het einde van de grote zaal van het oc. “Daar werd de rest van de voorstelling gebracht, zodat iedereen toch kon zien hoe het stuk afloopt.”

Uiteindelijk was er een half uur geen elektriciteit in Bissegem. De spelers van Edelweiss kunnen er achteraf wel om lachen. “We hopen wel dat dit niet gebeurt als onze zaal vol zit tijdens de voorstellingen.” Edelweiss brengt hun stuk op 13, 14, 17, 19, 20 en 21 februari. De opbrengst gaat naar Time for Lyme.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier