Toneelgezelschap Driehoek ’74 bestaat 40 jaar

De pioniers van 40 jaar toneel in Avelgem met v.l.n.r. Arnoud Verstraeten, Frank Seynaeve en Herman Lemarcq. (Foto JM)
Redactie KW

Tijdens het tweede weekend van februari houden ze bij toneelgezelschap Driehoek ’74 het jaarlijks souper. Dit jaar krijgt het gebeuren een extra feestelijk tintje door het 40-jarig bestaan van de vzw.

Arnoud Verstraeten (65) uit Bossuit, Herman Lemarcq (57) uit Outrijve en Frank Seynaeve (62) uit Avelgem zijn toneelvrienden van het eerste uur die de geschiedenis van Driehoek’74 van bij de wieg meemaakten en nu kunnen terugblikken op vele leuke jaren. “Het begon in februari 1974”, steekt Herman van wal. “Toen ik gevraagd werd samen met Luc Baert een klein poppenkastoptreden te verzorgen voor de plaatselijke Chiroafdeling, gingen we de avond vooraf eens gaan trainen in jeugdhuis Krak. Ons optreden kreeg veel bijval en niet veel later ontstond samen met Hans Mortier ons poppentheater met de naam Driehoek.”

In 2007 kreeg Driehoek’74 een unieke kans: dat jaar opende gc Spikkerelle, een professionele theaterzaal. “We wisten op een laat moment dat de zaal speelklaar zou zijn en we hebben geen minuut getwijfeld. Twee weken na de opening stonden wij daar met ons gezelschap voor het eerst op de planken met het stuk ‘Sporen’.” Even later onderging Driehoek ’74 een bestuurswissel en werd er beslist dat de vzw Driehoek ’74 in de toekomst onder de naam ‘Tope’ toneel zal brengen. (JM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen edities Kortrijks Handelsblad en Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier