Tom De Sutter viert tweede verjaardag van padelclub

Redactie KW

Toen Tom De Sutter twee jaar terug samen met twee vennoten zijn eerste padelclub opende in Brugge was dat een sprong in het diepe. Ondertussen kwam er een club bij en plaatsen ze overal velden. “We geloven enorm in het potentieel van de sport.”

“Op het openingsfeest kwam destijds heel wat volk af en we dachten bij onszelf dit gaat direct ontploffen, maar niets was minder waar”, blikt Tom De Sutter terug op de eerste dagen van zijn Padel Club. “De eerste twee maanden kwam erg weinig volk over de vloer en zelfs in de weekends, waar we enigszins toch drukte verwachtten, zat onze zaak leeg. Toen dachten we bij onszelf toch even: waar zijn we in godsnaam aan begonnen?” Al bleef hij samen met zijn twee vennoten niet bij de pakken zitten. “We maakten promotie op Facebook, deelden folders uit en startten met het organiseren van initiaties. De sport was totaal niet bekend in België dus we hebben wel ons werk gehad om mensen tot hier te krijgen, maar het voordeel aan padel is dat heel veel mensen die één keer komen meteen verkocht zijn. Diegene die na afloop van een initiatie zeggen het niet leuk te vinden zijn op één hand te tellen.”

Tweede club

Ondertussen worden drie avonden in de week vier uur les gegeven aan beginners en gevorderden, worden speciale ‘Mademoiselle Padel’ avonden georganiseerd voor de dames, is er een wintercompetitie en zijn ook interclubs aan de gang. “Als je op populaire tijdstippen wil komen spelen moet toch al een week op voorhand gereserveerd worden, we kunnen dus stellen dat de boel ferm begint te draaien”, lacht De Sutter. Het duurde dan ook niet lang vooraleer er een tweede club van kwam in Mechelen en ondertussen installeren ze onder de naam Tomaspor zelf velden bij tennisclubs overal in België. “Mijn medevennoot Mattias Van Holm gaf zijn vaste job op en is nu het kloppend hart van ons bedrijf. Hij gaat in Spanje de kwalitatief beste leveranciers selecteren en wij importeren vervolgens het materiaal om velden aan te leggen bij verschillende tennisclubs. Veel mensen dachten dat padel net als tennis een zomersport is, maar de pleinen zijn in de winter quasi altijd bespeelbaar en dat hebben de tennisclubs nu ook ingezien.” De heren zijn dus druk bezig met de padelsport op de kaart te zetten in Vlaanderen en zo hoeft de profvoetballer alvast niet te vrezen voor het zwarte gat na de carrière. “Ik ben zeer gelukkig met de gang van zaken en het is absoluut de bedoeling om me 100% te concentreren op padel als ik het profvoetbal vaarwel zeg.” Of er binnenkort nog een club bij komt? “De gesprekken zijn alvast aan de gang maar meer verklap ik nog niet.”

(DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier