Toernee Pedal wil alle West-Vlamingen verenigen

07/06/17 om 20:31 - Bijgewerkt om 21:59

Toernee Pedal is het nieuwste, recreatieve initiatief van de Krant West-Vlaanderen en is de naam van de fietstocht langs de grenzen van de provincie waarvan de première plaatsvindt zaterdag 24 juni en zondag 25 juni. Redactiedirecteur Pascal Kerkhove stelde het sportieve project voor als onderdeel van de Waregemse prelude tot de grote vakantie PréCongé 2017.

Toernee Pedal wil alle West-Vlamingen verenigen

Pascal Kerkhove: "Het gaat letterlijk over een tocht langs en op de grens van West-Vlaanderen." © HDV

"Toernee Pedal wil op een sportieve manier alle West-Vlamingen bereiken en ook verenigen door samen te fietsen langs de grens van de provincie", vertelt Pascal Kerkhove, redactiedirecteur van Krant van West-Vlaanderen. "Wij gaan op zaterdag 24 juni fietsen van Oostende naar Waregem. De dag nadien gaat het terug verder langs de provinciegrens van Waregem naar Oostende. Daarbij willen wij alle burgemeesters of schepenen betrekken die meefietsen, op zijn minst tot aan de grens van hun eigen gemeente of stad. Wij hopen ook op veel andere West-Vlaamse personaliteiten, bewoners en sympathisanten die met de fiets de nieuwe route willen verkennen. Het gaat letterlijk over een tocht langs en op de grens van West-Vlaanderen. Zo willen wij het West-Vlaamse gevoel een opstoot geven."

Andere evenementen

De andere evenementen die vanaf donderdag 22 tot zondag 25 juni plaatsvinden, zijn de vijfjaarlijkse militaire Taptoe, Waregem Kinderstad, de Ballonhappening, Home Made Markt, City Mountainbike en het foodtruck-festival Lions Boulevard. Locaties zijn vooral de stadionvijvers aan het Regenboogstadion, cultuurcentrum de Schakel en voor de ballonhappening het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan.

(DJW)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!