Toeristenvereniging De Trekvogels bestaat 85 jaar

20/09/15 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Toeristenvereniging De Trekvogels blaast dit jaar 85 kaarsjes uit. De Trekvogels vallen niet te vergelijken met een andere vereniging. Het ledenaantal blijft erg standvast, de activiteiten heel divers. Twaalf keer per jaar komen ze samen voor een vergadering, daarnaast zijn er een tiental uitstappen. "Wie zich bij ons aansluit, blijft ook jarenlang lid", aldus voorzitter Marc Vandoorne.

De Trekvogels ontstonden in 1930, op dinsdag 13 mei. "Toenmalig koster Julien Vanheule is de stichter en de eerste voorzitter van de vereniging", begint huidig voorzitter Marc Vandoorne te vertellen. "Met enkele jongeren tussen 19 en 25 jaar besloten ze om op een zonnige namiddag een tochtje met de fiets te maken, het was het begin van De Trekvogels. Uiteindelijk is Julien niet lang voorzitter gebleven. In die tijd was een koster die zich engageerde binnen een vereniging zoals De Trekvogels not done, ook al was de organisatie gegroeid binnen de parochiale werking. Zijn opvolger was Jozef Nuyttens."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!