Toerisme Leiestreek en Westtoer stellen zomerprogramma voor

Toerisme Leiestreek en Westtoer zetten opnieuw in op een gezinsvriendelijk zomerprogramma. © Westtoer
Redactie KW

Woensdagvoormiddag 1 april stelden Toerisme Leiestreek vzw en het provinciebedrijf Westtoer het zomerprogramma 2015 voor de regio voor in het Roger Raveelmuseum in Zulte.

Eind april wordt het tiende wandelnetwerk in West-Vlaanderen geopend: Land van Streuvels verkent de bosrijke omgeving van de Tiegemberg langs in totaal 119 km wandelpaden. Op zondag 13 september wordt het extra in de kijker gezet tijdens een groot wandelevenement.

Voor fietsers worden deze zomer op het bestaande knooppuntennetwerk enkele nieuwe thematische fietsroutes uitgewerkt. Bij de infodiensten in de Leiestreek is nu overigens al de vernieuwde toeristische kaart gratis verkrijgbaar, met de waterwegen en oude spoorwegbeddingen in de regio, naast bezienswaardigheden en attracties.

Boottochten en kunstzomer

Ook de populaire boottochten op de Leie, vanaf 7 juni, kunnen nu al gereserveerd worden – ook online. Er zijn nieuwe routes naar Machelen-aan-de-Leie, op de Oude Leie tussen Deinze en Gent, en op het Gavermeer in Harelbeke.

Tenslotte zet Leiestreek ook graag in op cultuur. Tijdens de zevende editie van Kunstzomer Leiestreek kan je van 6 juni tot 13 september werk van tal van kunstenaars bewonderen op diverse locaties. Voor het eerst zamelt het project ook geld in voor ‘Een hart voor West-Vlaanderen’, ten voordele van projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.

(NB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier