Toerisme Kortrijk loodst fietser langs zomerbars en pop-ups

18/07/17 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:41

Wie deze zomer in Kortrijk vertoeft, kan er niet onderuit: de vele zomerbars rijzen in en rond de stad als paddenstoelen uit de grond. De dienst Toerisme van Stad Kortrijk lanceert daarom een nieuwe, zomerse fietstocht van zo'n 12 kilometer langs de verschillende bars en pop-ups.

Toerisme Kortrijk loodst fietser langs zomerbars en pop-ups

Jardin Bohémien © JVGK

De uitgestippelde fietstocht start en eindigt op het Conservatoriumplein. Pand.A - met leuk tuinterras, gezellige hoekjes en kinderspeeltuin - aan het muziekcentrum is er meteen een eerste bar. Ook bovenop het dak van De Kreun, in DAK, kan je terecht voor de nodige summervibes. Langs de Grote Markt, vol terrassen en een grote zandspeeltuin, loodst de stad je verder richting K in Kortrijk, waar je de multiculturele pop-up Bohemian Bar vindt.

Bar Botaniek

Bar Botaniek © AD

Onder het station door en via het Guldensporenfietspad trek de zomerse fietser richting Zwevegem. Naast het Evolispark ligt de chille parel Bar Botaniek verborgen. Na een welverdiende pauze spring je terug op de fiets, keer terug, maar steek het Kanaal Kortrijk-Bossuit over, ga linksaf op het jaagpad. Aan een ijzeren poortje met caravan op het voorpleintje ga je binnen bij bar A.A.P van Bolwerk, een gezellige en unieke plek met een verrassend terras en zalige speelweide. Nood aan een verkwikkende zwempartij? Duik dan even in het Kortrijkse openluchtzwembad.

Nuba-r

Nuba-r © KDS

Via het voetgangersviaduct en voorbij de skatebowl kom je aan Buda Beach met Bar Amorse. Fiets verder naar het historisch pand in de Sint-Amandslaan dat dit jaar omgedoopt werd tot Jardin Bohémien. Wat verder op de Trakelweg vind je verborgen tussen de bomen Nuba-R, een strandje met hangmatten, houten zitmeubilair en een omheinde speelhoek voor kinderen. Eindigen doet je als zomerbartoerist helemaal zen en voldaan opnieuw op het Conservatoriumplein.

De gratis fietsroute kan je afhalen bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark. Later deze week is het kaartje ook beschikbaar in de verschillende zomerbars, het stadhuis en de centrale bibliotheek. Voor meer details en openingsuren kan je terecht op www.kortrijk.be/zomerbars.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!