Toekomstplannen heraanleg Heulepark voorgesteld

Redactie KW

Op donderdagavond 2 juni werden in ‘t Kasteel in Heule de toekomstplannen voorgesteld voor de heraanleg van Heulepark.

Dit Engels landschapspark is een beschermd dorpsgezicht. Via een wandeling doorheen het park werden de plannen concreet toegelicht. Tijdens het inspraakmoment konden de aanwezigen ook hun vragen en opmerkingen meegeven. Deze feedback wordt meegenomen om het plan nog wat verder aan te passen om zo tot een definitief beheersplan voor twintig jaar te komen.

Het park heeft nood aan een grondige opknapbeurt. Nu wordt een beheersplan opgemaakt die de toekomstvisie voor de komende twintig jaar beschrijft. Erfgoed Vlaanderen moet dit beheersplan wel nog eerst goedkeuren. Zij beslissen hoeveel subsidies er voor de uitvoering van de werken vrijgemaakt kunnen worden. Dit beheersplan is twintig jaar geldig. De werken zullen gefaseerd uitgevoerd worden.

Aandacht voor waterproblematiek

Schepen Bert Herrewyn : “Het is de bedoeling bij de opfrissing van Heulepark dat we de historische elementen van dit Engels landschapspark opnieuw in eer herstellen, maar daarbij ook aandacht hebben voor natuur, het herstel van paden en de waterproblematiek. Het is de bedoeling dat we in de loop van 2017 starten met de werken.”

Het team van Buro Bossaert en Demeyere J. & A. werd aangesteld om het beheersplan op te maken voor Heulepark en ‘t Kasteel. Zij voerden een historische analyse uit en tekenden een voorstel voor de toekomst uit.

(ICK – Foto ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier