Toegang Blauwhuispark in Izegem afgesloten na plots winteroffensief

Er is schade door afgebroken takken na sneeuwval in park Blauwhuis. © Frank
Redactie KW

De toegangspoort tot het Blauwhuispark in de Gentsestraat in Izegem is afgesloten. De brandweer nam samen met de technische dienst van de stad die beslissing nadat enkele zware takken onder het gewicht van de sneeuw knapten en naar omlaag denderden.

Het korte winteroffensief zorgde ervoor dat de toegangspoort in de Gentsestraat tot het park rond kasteel Blauwhuis kort voor de middag werd afgesloten. Even tevoren waren enkele zware takken afgebroken onder het gewicht van de sneeuw. Ze vielen op de afsluiting en beschadigden die. Ook kwamen takken op het voetpad terecht. De technische dienst van de stad en de brandweer kwamen ter plaatse.

De gevallen takken werden opgeruimd en nog andere mogelijk gevaarlijke exemplaren werden afgezaagd. “We willen nu eerst de bomen van dichtbij laten bekijken”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “We willen uitsluiten dat er mensen gewond kunnen geraken door vallende takken. Daarom is de poort in de Gentsestraat nu dicht. Het park zelf blijft open. De bezoekers kunnen erin via de andere toegangen”, besluit de burgemeester.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier