Toch weer gemachtigd opzichter aan schoolpoort in Sint-Andries, school hoopt op verkeerslichten

Redactie KW

Aan het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries stond vrijdagmorgen voor de eerste keer opnieuw een gemachtigd opzichter die de schoolkinderen de straat hielp oversteken. Vorige maand kwam kleuter Yamen Shelleh hier op het zebrapad onder een vrachtwagen terecht en overleed. De school hoopt intussen op permanente verkeerslichten.

Twee politieagenten gaven vrijdagochtend met het fluitje een seintje aan de opzichter om de baan te betreden. Ouders mochten zonder begeleiding wel de gevaarlijke Gistelse Steenweg oversteken. Vandaag wordt trouwens door Groen aan alle oversteekplaatsen van de basisscholen in Sint-Andries actie gevoerd voor veiligheid aan de schoolpoorten.

Intussen ijvert de school zelf voor de plaatsing van verkeerslichten, iets waar ook het agentschap Wegen en Verkeer wel oren naar heeft. “We hebben die vraag aan het agentschap Wegen en Verkeer gesteld”, zegt de directeur. “Dat is een initiatief van de school uit. We zullen zien hoe zij daar op reageren.” Bij het agentschap zelf kan men nog niet veel kwijt over die vraag. “Maar wij zijn bereid om die te bekijken”, zegt woordvoerster Evelien Vandecaetsbeek. “Maar een concreet antwoord kunnen wij daar uiteraard nog niet op geven.”

(TLG/MVN – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier