Toch geen onteigening voor Tattoo Eddy

19/05/17 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:00

De kogel is door de kerk. Tattoo Eddy in de Zwevegemsestraat wordt dan toch niet onteigend. "Mijn verzet heeft geloond. Na de werken neem ik mijn intrek in een nieuwbouw op mijn huidige locatie", klinkt het tevreden bij de man die intussen 25 jaar tatoeëert.

Het stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk (SOK) is bezig met een grondige opsmuk van de Zwevegemsestraat. Er komen nieuwe winkels, appartementen, een buurttuin en een kinderopvang. Een aantal panden ging al tegen de vlakte. Straks volgen nog drie gebouwen: de voormalige snooker (nr. 7), de telefoonwinkel (nr. 9) die al een tijdje leeg staat én de winkel van Tattoo Eddy (nr.11). Op diezelfde plaats komt een nieuwbouw met onderaan twee handelsruimtes en bovenaan appartementen. "In een van die handelsruimtes krijg ik mijn stek", zegt Eddy Vercaemer opgelucht. "Het is een complex dossier, maar in feite kan je stellen dat we een soort ruil doen. Ik ruil mijn oud pand met winkel én woonst voor een grotere winkel zonde...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!