Toch een ‘happy end’ voor bewoners Pontstraat in Wervik

De pontstraat in Wervik © LV
Redactie KW

De bewoners van zes huizen in de Pontstraat vernamen bijna twee jaar geleden dat de huizen wegens de uitbreiding van het bedrijventerrein aan de Bootweg moeten verdwijnen.

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) kwam ondertussen over de prijs van de huizen tot een akkoord met de eigenaars. De overeenkomsten zijn getekend bij de notaris. Het komt daardoor dus niet tot een onteigening. Bovendien zijn de eigenaars al uitbetaald. Eind goed al goed dus… Uiterlijk eind dit jaar moeten ze verhuisd zijn. Marnik Alliet (58) woont er al ruim dertig jaar. “Eerst woonde ik vijftien jaar hier vlak naast”, vertelt Marnik. “Ondertussen woon ik in het voorlaatste huis. De onderhandelingen met de WVI zijn vlot verlopen. Ik ben tevreden. Het geld staat ondertussen al op mijn rekening. Natuurlijk vind ik het spijtig dat ik hier zal moeten vertrekken. Er gaat hier trouwens niemand graag weg. We wonen hier op de boerenbuiten. Ik ben hier trouwens opgegroeid. Mijn ouderlijk huis bevindt zich wat verderop.” Marnik is een alleenstaande en vader van drie kinderen. “Mijn zoon Dieter schreef de sociale huisvestingsmaatschappij De Leie aan”, zegt hij. “Ik deed een aanvraag voor een sociale woning of een flat, liefst op het gelijkvloers.”

Jobs creëren

Het bedrijventerrein in de Bootweg op de wijk Laag-Vlaanderen wordt met 4,5 hectare uitgebreid tot tegen het jaagpad langs de Leie. “Ideaal om watergebonden bedrijven aan te trekken”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Bert Verhaeghe (Open Vld). “De stad wil zo bijkomende jobs creëren.” De WVI werd door de stad aangeduid als ontwikkelaar van het bedrijventerrein Op basis van een neutraal schattingsverslag over de waarde van de woningen, de garages, enkele percelen grond en een groot stuk landbouwgrond in de Leievallei kwam het tot een akkoord van een correcte prijs. Gingen de eigenaars niet akkoord met het voorstel, dan hield de stad een onteigeningsplan achter de hand. Wat de realisatie zou vertragen. Nu de eigenaars zekerheid hebben en de centen op hun bankrekening staan, kende het jaar voor hen toch een ‘happy end’.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier