To Walk Again trakteert Johannes (7) uit Blankenberge op luchtdoop

Redactie KW

Op zaterdag 24 mei pakte To Walk Again, de stichting van Marc Herremans, op het vliegveld van Ursel uit met een wel heel spectaculaire activiteit. Ook de 7-jarige Johannes Balbaert uit Blankenberge was erbij.

Een veertigtal jongeren -de jongste deelnemers waren 7 jaar- en volwassenen met een fysieke beperking zagen hun droom om ‘piloot te worden’ in vervulling gaan. In samenwerking met het Belgian Handflight Fund en de vliegclub van Ursel beleefden ze een luchtdoop in een zweef- of motorvliegtuig. In de lucht zijn er namelijk geen handicaps. Ook Johannes Balbaert uit Blankenberge mocht zo een luchtdoop meemaken. Het was dan ook een grote uitdaging voor deze 7-jarige. “Het was een keigoede piloot en een hele leuke vlucht,” vertelde Johannes na de vlucht.

De belevenis maakt onderdeel uit van een reeks grensverleggende dagen die To Walk Again in heel Vlaanderen organiseert onder het motto “Amazing days for amazing people”. Onbeperkt denken over en onbeperkt werken met mensen met een fysieke beperking is het uitgangspunt. Andere randactiviteiten die op het programma stonden waren boogschieten, handbiken, muurklimmen & lasershooting.

(NVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier