Tirolerfest op de Parnassusberg in Staden

Het Parnassusbergcomité rekent op een flinke belangstelling voor zijn 'Parnassusfest'. Op de foto zie je Nele Castelein, Leen Packet, Karolien Saelens, Mireille Vandeportaele en Gregory Sintobin en de kinderen Leon Verslyppe en Elise Verslyppe. Ontbreken op de foto : Nele Provoost, Hilde Verschaeve, Agnes Degandt en Guido Demuynck. (Foto BCH)
Redactie KW

Het Parnassusbergcomité organiseert op zaterdag 1 oktober het jaarlijkse buurtfeest. Bij deze editie draait alles rond het thema ‘Tirol’.

“De eerste editie van ons Parnassusbergfeest vond in 2009 plaats”, legt woordvoerder Gregory Sintubin uit. “We organiseerden toen een ontbijt met wandeling gevolgd door een middagmaal. Het jaar nadien werd een maaltijd georganiseerd gevolgd door gezellig samenzijn met dansgelegenheid.”

“Eigenlijk is dat steeds het concept voor ons feest geweest: het ene jaar voorzien we op een zondag een ontbijt met wandeling gevolgd door een maaltijd. Het jaar nadien is er op zaterdagavond een maaltijd met dansgelegenheid.”

Voor jong en oud

“Met ons concept houden we ook rekening met jongere en oudere mensen”, pikt Leen Packet in, “De ouderen hebben het meer voor de ‘rustiger’ zondag met wandeling, terwijl de jongeren het meer voor de zaterdagavond met dansgelegenheid hebben.”

Bij deze editie organiseert het Parnassusbergcomité een maaltijd gevolgd door gezellig samenzijn met dansgelegenheid. “We verwelkomen iedereen met ons ‘Parnassuske’-aperitief”, legt Gregory Sintubin uit. “Daarna kan aangeschoven worden voor varkensgebraad met warme sauzen, groentjes en kroketjes. Er is ook een klein dessertje voorzien.”

“Naar jaarlijkse gewoonte draait ons feest rond een centraal thema. Bij deze editie werken we rond het thema ‘Tirol-Oostenrijkse avond’. Daartoe zal onze feestlocatie, de loods van Brecht en Nele Verslyppe in de Houthulststraat, omgetoverd worden tot het Oostenrijks hooggebergte. In onze skihut zal alvast de nodige schnaps te krijgen zijn.”

“Daarnaast mag iedereen die zich geroepen voelt zich ook verkleden in het thema. Een kleine ‘touch of Tirol’ is daarbij al voldoende: een bierpot, een hoedje of twee vlechtjes in het haar zorgen al voor de nodige sfeer. Voor de mooiste Heidi und Anton is overigens een kleine attentie voorzien.”

Het Parnassusbergcomité, dat bestaat uit Gregory Sintubin, Nele Castelein, Leen Packet, Karolien Saelens, Nele Provoost, Hilde Verschaeve, Agnes Degandt, Guido Demuynck en Mireille Vandeportaele, vraagt het gemeentebestuur ook om werk te maken van een bord dat wat meer uitleg geeft rond de Parnassusberg.

“Burgemeester Francesco Vanderjeugd had ons dat een tweetal jaar geleden beloofd, maar tot dusver is het er nog steeds niet van gekomen”, klinkt het bij het feestcomité.

Loods Verslyppe

Het Parnassusbergfeest vindt op zaterdag 1 oktober vanaf 19 uur plaats in de loods van Brecht Verslyppe en Nele Castelein in de Houthulststraat 58. Volwassenen die mee willen smullen betalen daarvoor 17 euro, voor kinderen van 3 tot 12 jaar dient 10 euro neergeteld te worden.

Kaarten zijn te verkrijgen in het Fruithoeveke in de Houthulststraat 5, bij IJzerwaren ‘t Boutje in de Houthulststraat 106 of bij een van de bestuursleden van het Parnassusbergcomité.

“Overigens is iedereen welkom op het Parnassusbergfeest”, vertelt Gregory Sintubin nog. “Het feest is niet louter voor de buurtbewoners bestemd.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier