Timeo (8) uit Jabbeke supportert voor België én Italië

Timeo Allary twijfelt. Zelf voor zijn outfit kan hij geen knopen doorhakken. Maar mama Nadia Celli en papa Kris bekennen wel al kleur. (Foto IN)
Redactie KW

Timeo Allary (8) weet niet voor wie hij vanavond moet kiezen : Italië of België.

Timeo woont in de Cousseweg in Jabbeke en heeft Italiaanse roots. “Mijn opa is Italiaan. We gaan elk jaar op vakantie naar Italië en hebben heel veel contact met de tantes en nonkels, neefjes en nichtjes in Italië”, zegt hij. “Ik ben een grote fan van hun keeper Buffon. Maar ik volg – net als mijn klasgenootjes – natuurlijk ook de Rode Duivels. Dus voor de match van maandag kan ik echt niet kiezen. Maar dat is net leuk: wie er ook wint, ik zal gelukkig zijn.”

Azzuri

Voor papa Kris Allary en mama Nadia Celli ligt dat anders: “Kris supportert voor de Rode Duivels, ik voor de Azzuri. Al gun ik het de Duivels deze keer ook”, zegt Nadia. “Eigenlijk zouden we het in België verdienen om toch ook eens zo’n groot tornooi te winnen. Zeker nu we zo’n goeie ploeg hebben.”

In Italië is de beleving bij zulke evenementen wel veel groter. “Ik weet nu al dat er in ons familiegroepje op What’s App de hele match berichtjes heen-en-weer zullen worden gestuurd”, lacht Nadia. “Toen we tijdens het EK 2012 in Italië waren, speelden ze de finale tegen Spanje. Die sfeer was de max. Mijn familie had een pick-up versierd met vlaggen en slingers en er zelfs een salon op geïnstalleerd om ermee door het dorp te kunnen rijden bij winst.”

“Jammer genoeg verloren ze”, herinnert Timeo zich. “Maar ze hebben daar gelukkig een grote tuin, dus mochten wij toch op de laadbak zitten om enkele toertjes mee te rijden in de tuin.”

(IN)