"Tijdens vakantie kunnen kinderen naar een vertrouwde omgeving"

15/06/17 om 12:33 - Bijgewerkt om 14:15

Tijdens de zomervakantie organiseren een twaalftal gezinnen voor de eerste keer een solidaire opvang 'De Zomerkorf' in de gebouwen van basisschool 't Biekorfje in Aalbeke. Door gebrek aan opvangplaatsen in Aalbeke nemen deze gezinnen nu het heft in eigen handen. "Grootouders kunnen een oplossing bieden, maar dat geldt niet voor iedereen", klinkt het.

De ouders zorgen voor opvang van elkaars kinderen. Elke deelnemende ouder kan zijn kinderen op de gewenste dagen naar De Zomerkorf brengen. In ruil daarvoor voorziet de papa of de mama zelf één of meerdere keren per week opvang voor de kinderen van De Zomerkorf. Er wordt gewerkt met een verdeelsleutel van een op vier: per vier dagen dat je kinderen gebruik maken van de opvang, sta je zelf één dag voor opvang in. Er wordt nog gezocht naar enkele gezinnen die willen aansluiten, om de hele vakantie door telkens twee ouders voor opvang te laten instaan. Ouders die niet-schoolgaande kinderen hebben, kunnen die meebrengen naar de opvang de dagen dat ze zelf voor opvang zorgen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!