Tijd voor een Brugse nachtburgemeester

04/07/17 om 09:24 - Bijgewerkt op 05/07/17 om 09:08

De avond en nacht zijn heel belangrijk voor Brugge. Onze horecazaken en de vele evenementen die 's avonds plaatsvinden hebben nood aan een bruisend nachtleven. Om bijkomende inspanningen te leveren om Brugge als uitgaansstad te promoten pleiten gemeenteraadsleden Pieter Marechal en Alexander De Vos voor een Brugse nachtburgemeester.

Tijd voor een Brugse nachtburgemeester

Brugge telt 841 horecapanden. Daarvan is 53 procent eetgelegeheid en 21 procent drankgelegenheid. Ook de vele evenementen en concerten die in Brugge georganiseerd worden hebben nood aan extra impulsen om nog meer mensen ook 's avonds naar Brugge te leiden. Dat kan door meer aandacht te genereren voor de Brugse avond en nacht. Een nachtburgemeester aanstellen kan daartoe een meerwaarde zijn.

De nachtburgemeester is bij voorkeur iemand met een goede kennis van wat er zich allemaal afspeelt in Brugge tijdens de late uurtjes. Die persoon kan een belangrijke rol spelen om nieuwe ideeën te verzamelen en ze voor te leggen aan het stadsbestuur. Ook een verbindingsfunctie tussen horeca en organisatoren en het bestuur kan weggelegd worden voor de nachtburgemeester. Marechal en De Vos hebben een oproep gedaan voor kandidaturen via hun Facebook-pagina. Iedereen die ideeën heeft voor een beter Brugs nachtleven kan zich kandidaat stellen.

"Aan de haal met mijn idee"

Gemeenteraadslid Sammy Roelant van de Brugse Vrijen reageert op het voorstel van zijn collega's. "Ik lanceerde de introductie van een Brugse nachtburgemeester al een jaar geleden. Het valt mij op dat de CD&V'ers nu aan de haal gaan met mijn idee."

(SVV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!