Tientallen Volkswagenbusjes verdrijven dit weekend de koeien in Leisele

Mattijs Desmedt, Bert Everaert en Noemi De Smet verwachten dit weekend zo'n 70 busjes in Leisele. Het is de eerste keer dat het T3 Summer Festival op West-Vlaamse bodem plaatsvindt. © (Foto WVH)
Redactie KW

De Belgische club die de liefhebbers van de iconische busjes verenigt, houdt er haar jaarlijkse zomermeeting met een goedgevuld programma

De koeien in de weide van Marc Goderis en Mieke Dewulf in de Stavelestraat maken dit weekend plaats voor enkele tientallen Volkswagen T3’tjes.

“De Volkswagen T3 Club Belgium is pas twee jaar geleden opgericht. In het voorjaar doen we een lenterondrit tussen de Limburgse bloesems, in de zomer houden we onze clubmeeting en in het najaar is er nog een rondrit in het Gentse. Die zomermeeting organiseerden we tot nu altijd al op een andere locatie, wat het wat lastig maakte omdat er dan altijd andere regels zijn. Ons clublid Mattijs tipte ons nu deze weide van zijn oom en tante, die we heel graag willen uitbouwen tot onze vaste stek. Het is dicht bij de grens voor onze Franse deelnemers, maar we verwachten evenzeer liefhebbers uit Nederland en zelfs uit Engeland“, zeggen organisatoren Noemi De Smet en Bert Everaert.

Mattijs is er dit weekend uiteraard ook zelf bij met zijn busje, maar ook met Bar Georges. Dat is een retrocaravan die vernoemd is naar zijn grootvader van waaruit hij drank verkoopt. Een andere caravan bouwde hij om tot een podium voor de bands die komen optreden. “Vrijdagnamiddag komt iedereen toe. ‘s Avonds zijn er volksspelen en een barbecue, en we sluiten af met een show van Los Fantasmas. Zaterdag zijn er nog meer volksspelen en dan zijn er ook prijzen te winnen in de autozoektocht. We reiken ook prijzen uit voor de best versierde, de meest originele of net de best getunede busjes. ‘s Avonds komen The Poney’s optreden en op zondag voorzien we kinderanimatie”, overloopt hij het programma.

(WVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier