Tien West-Vlaamse verenigingen krijgen award voor sociaal project

Redactie KW

Donderdagavond kregen 10 sociale verenigingen uit West-Vlaanderen een award voor hun educatief project.

Koninklijk Werk IBIS vzw fungeerde donderdagavond als gastheer voor de uitreiking van de BNP Paribas Fortis Foundation Awards. De prijzen worden elk jaar uitgereikt aan educatieve projecten van Belgische verenigingen die de strijd aangaan tegen sociale uitsluiting van kansarme kinderen en jongeren in moeilijkheden.

Tien projecten uit West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen worden dit jaar tien projecten gesteund. Het gaat over vzw Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen uit Sint-Denijs-Zwevegem, vzw De Witte Berken uit Wervik, vzw Kompas uit Kortrijk, vzw De Kier uit Kortrijk, vzw Zorgcentrum Ter Engelen uit Houthulst-Klerken, vzw Basisschool De Berkjes uit Brugge, vzw Binnenstad Cano Maria Goretti uit Brugge en vzw Vereniging Ons Tehuis voor Zuid-West-Vlaanderen uit Ieper.

Personeelsaward en publieksaward

Justitieel Welzijnswerk Zuid-West-Vlaanderen en Begeleidingscentrum Het Anker uit Sint-Andries ontvingen respectievelijk de personeels- en de publieksaward. Vorig jaar was KW IBIS uit Bredene een van de laureaten. Daarom fungeerde de school donderdag als gastheer bij de uitreiking van de BNP Paribas Fortis Foundation. De cheque van 15.000 euro ging naar het aspirantenhuis van KW IBIS.

(MF – Foto MF)

Meer toelichting bij de verschillende sociale projecten in de provincie lees je in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 30 januari.