Tien Izegemse cafés zetten deur open voor concert op Dulle Dunderdagen

De stad voorziet 4.000 euro subsidie om de horeca extra te ondersteunen met het initiatief. © Frank
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Onder de noemer Dulle Dunderdagen zijn er de hele zomer lang in tien verschillende Izegemse cafés gezellige concerten. De stad voorziet 4.000 euro subsidie om de horeca extra te ondersteunen met het initiatief.

Het doel van de Dulle Dunderdagen is tweeledig. “Enerzijds willen we de cafés een extra duwtje in de rug geven, anderzijds willen we voor extra ambiance in het stadscentrum zorgen tijdens de vakantiemaanden”, vertelt schepen van Economie Tom Verbeke (N-VA). “Na een geslaagde editie met acht cafés vorig jaar willen we dat verhaal graag nog eens herhalen. We hebben dit jaar heel wat kandidaten ontvangen, waardoor we dit keer twee extra locaties aan de lijst kunnen toevoegen.”

De gratis liveoptredens vinden elke donderdag vanaf 28 juni plaats. De aftrap gebeurt in café Lagaar met J.B.Risky. Op vijf juli kan je komen luisteren in De Koornmarkt met coverband Dust, op 12 juli in’t Nieuw Gemeentehuis in Kachtem met The Cuverrups en DJ Oui en op 19 juli bij Toezens op de Grote Markt met Sax and the City.

Op 26 juli is er een concert van Shakedown Tim & The Rhythm Revue in het Damberd, op 2 augustus is er muziek van Cristal-Lynn, Nicolas en Chris Reilhof in Op’t Gemak, op 9 juli treedt coverband The Cave op in Plan B, op 16 augustus treedt Dirty Habits op in estaminet De Brouwerij in Emelgem, op 23 augustus kan je naar de Kemels kijken in café Plectrum en op 30 augustus sluit de reeks af met een optreden van The Lovebirds in café Sportief.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier