Tien BV’s in Roeselaarse centrumwinkels op Femme Totale

Peter Soete

Op zaterdag 3 maart pakt vzw Shopping & Centrum Roeselare en de stad Roeselare opnieuw uit met Femme Totale. Liefst tien bekende Vlamingen komen stijl- en kledingadvies geven in de Roeselaarse shoppingstraten. Op hetzelfde ogenblik pakt Internationale Vrouwenstraat uit met optredens, workshops en tentoonstellingen in het stadscentrum.

Het wordt opnieuw BV’s tellen in de Roeselaarse shoppingstraten op zaterdagnamiddag 3 maart. Omstreeks 14 uur vertrekken tien Bekende Vlamingen op het Stationsplein naar verschillende winkels in het centrum. Tot 17.30 uur zullen Isabelle A, Josje Huysman, Roel Vanderstukken, Evy Gruyaert, Katja Retsin, Andrea Croonenberghs, Loes Van den Heuvel, Anouk Taeymans, Marleen Merckx en Tine Priem in bijna 30 winkels stylingadvies geven aan de shoppers.

Zo zal de interieurstyliste Anouk Tayemans, bekend van ‘Baksteen in de maag’, dit ook doen met meubels, interieur en verlichting. Zij zal vanaf 14.30 uur aanwezig zijn in Vida Design en vanaf 16 uur in The Light Store. Wie advies wenst, brengt dus best foto’s of een video mee van de kamer waar je een nieuwe kast wil plaatsen of waar je nieuwe verlichting wil hangen.

Roel Vanderstukken zal om 14.30 uur in Brooklyn van start gaan, een uurtje later geeft hij kledingadvies in State of Art en hij eindigt zijn ronde van Roeselare om half vijf in Fausto Fara.

Isabelle A helpt de dames dan weer een hippe outfit kiezen in H&M (14 uur), in Elles sont belles (15 uur) en in Comme ça (16 uur).

Internationale Vrouwenstraat

De Internationale Vrouwenstraat die ijvert voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen grijpt Femme Totale aan om deze problematiek onder de aandacht te brengen. In de Ooststraat brengt Radio Evita tussen 14 en 18 uur live radio. In Galerie Blomme in de Ooststraat is er een bar met lekkere hapjes en zijn er workshops en tentoonstellingen van OKAN-leerlingen en Fedasil. In de chalets die in de straten zijn opgesteld kunnen de wandelaars genieten van de kleinste cinema uit Roeselare in virtual reality, kunnen ze deelnemen aan de tien minuten-quiz én kunnen ze een vrouw nomineren die een ster verdient.

In kenniscentrum ARhus praat moderator Yasmina El Messaoudi van Charlie Magazine met vijf sterke vrouwen en zijn er workshops ‘porselein beschilderen’ en kunnen de bezoekers boeiende babbels hebben met internationale vrouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier