Tien atleten van Somival naar Special Olympics

Tien atleten van Somival nemen deel aan de Special Olympics. © DJW
Redactie KW

Somival, de vereniging sport en recreatie voor personen met een verstandelijke beperking, stelde vorig weekend zijn tien atleten voor die woensdag 9 tot zaterdag 12 mei deelnemen aan de Special Olympics in Moeskroen en Doornik. Het is de derde keer op rij dat de Waregemse organisatie deelneemt aan een voor zijn leden grootste sportevenementen van het jaar.

Delegatieleider Marc Vanryckeghem denkt dat de Somivallers goede resultaten zullen noteren. “We sturen zes zwemmers en vier lopers naar de Special Olympics”, aldus een trotse Marc Vanryckeghem. “Van de vier coaches die zich al jaren bezig houden met de conditie van de sportieve leden, kregen de tien geselecteerde atleten alvast een grondige voorbereiding. Daar twijfelen wij zeker niet aan. En in het verleden mocht Waregem al diverse keren met goede resultaten huiswaarts keren. Vergeet toch ook niet dat deze Spelen voor personen met een verstandelijke beperking toch wel het grootste sportief gebeuren in het land zijn. Dat telt toch ook mee.”

“Het worden vier dagen van emoties en onvergetelijke momenten”

De vier atleten die in mei het beste van zichzelf zullen geven zijn Tjorven Delhaye (1.500 meter), Luc Saelens (200 en 400 meter), Koen Hubracht (1.500 en 5.000 meter) en Inge Lanneau (50 meter en softbal). Voor het zwemmen zijn dat Tom Degraeve, Marijn Haesaert en Laure-Anne Vandamme (25 en 50 meter schoolslag), Rebecca Streulens (50 meter vrije slag, 50 en 100 meter schoolslag), Andy Vander Linden (25 meter schoolslag, 25 en 50 meter vrije slag), Martin Verbauwhede (25 meter rugslag, 25 en 50 meter vrije slag). Voor elk van hen staat er tijdens de vierdaagse een begeleider klaar.

Groepsgevoel

“Het worden weer vier dagen van emoties, blijdschap en onvergetelijke momenten waar we na afloop met plezier aan terugdenken”, aldus Marc Vanryckeghem. “Onze sterkte is het goede groepsgevoel en het enthousiasme van deelnemers, trainers en begeleiders. Dit is het hoogtepunt van het werkjaar. We willen het taboe rond personen met een verstandelijke beperking verder doorbreken en respect afdwingen.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier