Tieltse Kasteelstraat dit weekend boordevol rommel

Johny Hallaert leidt de rommelmarkt in de Kasteelstraat in goede banen. © KM
Redactie KW

Maar liefst 300 standhouders zullen tijdens de rommelmarkt in de Kasteelstraat postvatten. Die wordt volgestouwd tussen de Vierhoek en de Holdestraat.

Op zaterdag 23 juni zal een 300-tal standhouders tweedehandsspullen aanbieden tijdens de rommelmarkt in de Kasteelstraat. Van 6 tot 19 uur kan iedereen er terecht om te gaan rondneuzen tussen allerlei spullen. Met een gebied van de Vierhoek tot aan de Holdestraat wordt een groot gebied bestreken. Het aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft of zich wil inschrijven voor dit gebeuren, is Tieltenaar Johny Hallaert.

Geen braderie

“De mensen mogen een gezellige rommelmarkt verwachten, waar er een groot aanbod is van particulieren”, zegt Johny Hallaert. “Ook veel bewoners maken van de gelegenheid gebruik om deel te nemen en er een evenement van te maken, die de buurt op die manier doet herleven. We weren standen die puur commercieel werken. Het moet nog altijd een rommelmarkt blijven en geen braderie. Als organisatie zullen we drank, worsten en ijs aanbieden in een tent ter hoogte van het kapelletje. Om 14 uur is er ‘schijt je rijk’ met een hoofdprijs ter waarde van 250 euro en acht troostprijzen van 10 euro. Ook de voetbalsupporters zullen bij ons terecht kunnen tijdens de wedstrijd België-Tunesië, die we live tonen.”

“Mijn engagement staat voor de Orde van Roncesvalles en voor de uitbouw van een sterk wijkgebeuren”, antwoordt Johny Hallaert resoluut. Over waar zijn voorliefde voor rommelmarkten vandaan komt, is de Tieltenaar duidelijk: “Wat ikzelf persoonlijk leuk vind, is de herkenning van vele deelnemers die me bij naam roepen en dit niet alleen hier, maar ook op andere rommelmarkten. Zelf bezoeken we ook regelmatig rommelmarkten, maar verzamelen doen we niet specifiek. We kuieren eerder op de rommelmarkten rond en delen flyers uit. Je weet natuurlijk nooit dat we op een dag een grote ontdekking doen en we in ‘Rijker dan je denkt komen’.”

Zelfs uit Nederland

De rommelmarkt is ook buiten de Tieltse stadsgrenzen bekend. “Er komen verschillende deelnemers, uiteraard Tieltenaren en bewoners uit de buurtgemeenten. Dit jaar mogen we ook mensen uit Oost-Vlaanderen, Limburg en zelfs Nederland verwelkomen.”

Dat hij niet alleen is bij het organiseren, wil hij zeker nog eens duidelijk maken. “Het welslagen van deze rommelmarkt kan enkel en alleen maar door de inzet van het voltallige team van de Orde van Roncesvalles.” (KM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier