Tieltse joggers kunnen zuinige ledverlichting op atletiekpiste voortaan zelf bedienen

V.l.n.r. stadsarbeider Luc Vanderbeecken, schepen en AV Molenlandvoorzitter Guido Mehuys, Paul Deschuyter van AV Molenland, schepen Simon Bekaert (SP.A-Groen) en Bart Verkest van de groendienst. Bovenaan staan Luc Meirlaen en Rik Vermeerschen. (Foto a-Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Goed nieuws voor de recreatieve lopers. De automatische verlichting voor de looppiste is in gebruik en straks kan ook VV Tielt de verlichting met een schakelaar zelf bedienen, met nieuwe ledlampen. “In het voorjaar van 2018 vervangen we nog de toplaag van de piste”, zegt sportschepen Simon Bekaert (SP.A).

Tot op vandaag brandde het licht rond het sportveld enkel bij wedstrijden en trainingen van VV Tielt. Dat zorgde voor wat ongenoegen bij sporters en lopers, die het uiteraard veel aangenamer en veiliger vinden om na valavond met verlichting hun sport te kunnen blijven beoefenen.

Drukknop

Het stadsbestuur luisterde naar die verzuchtingen en voorzag in het budget 2017 de nodige middelen. De investering gaat verder dan het voorzien van ledverlichting op de vier grote pylonen.

“Begin volgend jaar gaan we een nieuwe toplaag op de piste aanleggen”

Sportschepen Simon Bekaert (SP.A): “Aan de ingang van de atletiekpiste, ter hoogte van het clublokaal van AV Molenland, hebben we een drukknop geïnstalleerd. Als je daar op drukt, slaat de verlichting voor de piste voor 45 minuten aan.” Voortaan hoeft niemand dus meer in het donker te lopen. De recreatieve sporter kan ook ‘s morgens vroeg en ‘s avonds gaan lopen. “We verwachten dat vooral in de herfst en winter hier veel gebruik van zal worden gemaakt.”

Vijf minuten voor het einde dimmen de lichten automatisch, zodat de loper of jogger weet dat de tijd bijna op is en hij of zij weer op de knop moet drukken om de verlichting nogmaals 45 minuten te laten werken. “De verlichting van de looppiste bestaat uit een gerichte ledlamp in elk van de vier pylonen, die op de piste staan gericht.”

Schakelaar

Wanneer VV Tielt het voetbalveld gebruikt, dan slaan ook de lampen, die het middenveld belichten, aan. “Eerstdaags installeren we ook een schakelaar voor deze totale verlichting in de kleedkamers van VV Tielt. Voortaan zal de voetbalclub zelf de voetbalverlichting kunnen bedienen en aan- en afschakelen bij hun trainingen en wedstrijden”, duidt schepen Simon Bekaert. In het voorjaar van 2018 volgt nog een tweede belangrijke investering voor de recreatieve joggers en de competitieve atleten: dan wordt ook de toplaag van de atletiekpiste vervangen.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier