Tieltse Europafeesten gestart onder drukkende hitte

Minister-president Geert Bourgeois en de burgemeester van zustergemeente Brignoles gaven de opening een officieel tintje. © RDC
Randy De Clercq

Vrijdagavond zijn de Tieltse Europafeesten gestart onder een kreunende hitte. Het is de start van drie dagen feest in Tielt.

Vorig jaar regende het pijpenstelen op de eerste avond van de Tieltse Europafeesten, deze keer hadden de weergoden het andere uiterste uit hun hoed getoverd. Onder een drukkende hitte vond de officiële opening plaats van Europafeesten 2015, met de officiële vlaggenhijsing van de stad Tielt en haar zustersteden.

Minister-president Geert Bourgeois en de burgemeester van zustergemeente Brignoles gaven de opening een officieel tintje. Deze officiële opening en de batjes konden al op heel wat publieke belangstelling rekenen.

De Tieltse Europafeesten 2015 kondigden zich mooi aan, want er was een opmerkelijke affiche samengesteld. Met op vrijdag nog dj Regi, De Romeo’s en Cookies and Cream en op zaterdag Flip Kowlier, The Scabs en Discobar Galaxie. Overdag zijn er ook drie dagen ‘batjes’ in het centrum en straatanimatie voor groot en klein. De feesten worden op zondagavond afgesloten met een spectaculaire show op de Markt, waarbij reuzegrote opblaasbare paarden de hoofdrol spelen.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier