Tieltse Europadag valt in het water door het slechte weer

Mieke Ally en Karel Vagenende en hun kindjes Lena en Belle tekenden vanmiddag present. © Foto RDC
Redactie KW

Op zondag 3 mei was Tielt uitverkoren om de provinciale Europadag te ontvangen, maar door het slechte weer bleef het aantal deelnemers beperkt.

Een hele dag konden gezinnen in Tielt deelnemen aan fiets- en wandeltochten, was er een standenmarkt, een kidsrun en kinderactiviteiten in het Patersbos. Door het miezerige weer kwamen maar weinig gezinnen opdagen. Zij die er wel bij waren, konden doordat het niet druk was ten volle genieten van de activiteiten. Zoals Mieke Ally en Karel Vagenende en hun kindjes Lena en Belle (foto). “We zijn afgezakt omdat we er graag eens bij zijn als er iets te doen is in Tielt”, zegt Mieke. “Maar we doen het ook voor Europa, omdat mijn schoonzus werkt voor de Europese Commissie en we wel eens benieuwd waren naar wat ze allemaal doet. Alleen jammer dat er niet zoveel volk is komen opdagen.”

De feestdag werd om 16 uur afgesloten met een optreden van de Ketnetband. Op dat moment hield het net op met regenen en kwamen toch een pak ouders met hun kinderen afgezakt om mee te brullen en te dansen op de muziek.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier