Tieltse broeierij ontkent dierenmishandeling: “Beelden zijn niet hier gemaakt”

Redactie KW

De door Animal Rights in opspraak geraakte broeierij uit Schuiferskapelle ontkent met klem alle beschuldigingen. “De beelden werden gemanipuleerd. Zulke praktijken bestaan op het bedrijf zelf niet”, zegt meester Ludo Ockier, in naam van bedrijfsleider Willy Van De Vyvere.

Na nieuwe onthullingen van Animal Rights staat de broeierij uit Schuiferskapelle, die al meer dan 40 jaar actief is in de sector en ruim 1 miljoen eieren per jaar uitbroedt, in het oog van de storm. “De zaakvoerders zijn zwaar aangeslagen“, zegt de Kortrijkse advocaat Ludo Ockier, die in naam van het Tieltse bedrijf reageert. “Ik werd deze voormiddag door mijn client gecontacteerd. De broeierij is een grote speler en volgt alle procedures die worden opgelegd.”

Die medewerker van Animal Rights was hier twee weken actief en had duidelijk niet de ingesteldheid om te werken

Volgens de advocaat zijn de vertoonde beelden in scène gezet. “We ontkennen met klem alle beschuldigingen. Op dit bedrijf wordt gewerkt volgens de bestaande reglementering. Die medewerker van Animal Rights was hier twee weken actief en had duidelijk niet de ingesteldheid om te werken. Wel om de hele sector in diskrediet te brengen. De vertoonde beelden werden zeker niet hier gedraaid.”

De broeierij kreeg inmiddels al de inspectie over de vloer. “Daar hebben we geen probleem mee. We voeren graag een open beleid. Er komen ook vervolginspecties. Voor ons geen enkel probleem. Er werden geen overtredingen vastgesteld. Daarnaast bekijken we de komende dagen hoe we op de aantijgingen zullen reageren. Dat doen we met onze cliënt en met het kantoor. De kans bestaat dat we na het weekend een klachtg wegens laster en eerroof formuleren. Het bedrijf werd negatief in het daglicht gesteld en dat snijdt geen hout”, aldus meester Ludo Ockier.

(LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier