Tieltse bouwmaatschappij lanceert ambitieus ontwikkelingsprogramma

We zien Joke Parmentier (Raad van Bestuur), Lieven Lybeer (Directeur Tieltse Bouwmaatschappij) en Simon Bekaert (Voorzitter), voor het hoekhuis in de Sint Michielstraat.
Redactie KW

De voorbij twee jaar kocht de Tieltse bouwmaatschappij meer dan 11 hectaren grond aan.

Vanaf 2016 wordt begonnen met de ontwikkeling daarvan. Dit leidt op korte termijn tot 158 bijkomende wooneenheden. Directeur Lieven Lybeer en Voorzitter Simon Bekaert (SP.A) stelden een tiental ambitieuze projecten in Groot-Tielt voor. Opvallend daarbij is dat de Tieltse bouwmaatschappij zich niet beperkt tot de sociale huurder, maar in de nabije toekomst ook wil ontwikkelen voor de middenklasse en de jonge gezinnen. Vandaag telt de wachtlijst voor kandidaat huurders nog meer dan 400 personen. De voorbije jaren leerde een voorzichtige verkenning, met 15 koopwoningen, dat ook die markt potentieel biedt. Voor het eerst wil de Tieltse bouwmaatschappij ook bouwgronden op de markt brengen. Op korte termijn springen de projecten ‘Zuiderring-Monteval’, ‘Hoekhuis Sint Michielstraat’ en ‘Kasteelstraat-Vierhoek’ in het oog.

Zuiderring-Monteval

Dit woonreservegebied werd in de loop van 2015 verworven. Bedoeling is er een koopwoonproject met 63 wooneenheden voor middenklasse en jonge gezinnen te ontwikkelen. Het gaat om 42 sociale koopwoningen, 12 zogenaamd ‘bescheiden’ koopwoningen en 9 loten individuele bouwgrond. Eind 2016 wordt met deze voortzetting van de huidige Montevalwijk van start gegaan.

Hoekhuis Sint Michielstraat

Het perceel, naast het Gildhof en in het centrum van Tielt, zal vanaf de tweede helft van 2016 plaats bieden aan 14 sociale seniorenflats. Huurders van 70 jaar of ouder zullen voorrang krijgen. Daarnaast wordt het historische hoekhuis grondig gerenoveerd en heringericht. Bedoeling is dat de kantoren van de Tieltse Bouwmaatschappij er komen.

Kasteelstraat-Vierhoek

Op de plaats waar vroeger het containerpark was, is ondertussen de ruwbouw van 9 koopwoningen, 18 huurwoningen en -appartementen, 4 koopgarages en 17 ondergrondse parkeerplaatsen gerealiseerd. Eind september 2016 zou alles afgerond moeten zijn.

Behalve deze drie projecten, stelde de bouwmaatschappij ook een aantal andere ontwikkelingsplannen voor. In de Kasteelstraat komen 6 nieuwe huurappartementen en tussen de Wingensesteenweg en de Schuiferskappelsesteenweg komen vanaf 2018 in verschillende fases 350 extra wooneenheden. In Aarsele komen op termijn 140 huur- en koopwooneenheden langs de Hoogmolenweg en de Baudeloostraat. Vanaf juni 2016 start in Schuiferskapelle het project in de Brugstokwegel. Daar komen 8 nieuwe huurwoningen.

(RDV – foto RDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier