Tielt Zomert bundelt alle evenementen voor thuisblijvers onder één ‘parasol’

Ook dit jaar bundelt Tielt alle zomerse activiteiten onder de 'parasol' Tielt Zomert. (GF)
Redactie KW

Voor de zevende keer bundelt de stad Tielt alle zomerse activiteiten onder de vlag Tielt Zomert. Een gevarieerde mix, met focus op gezinnen met kinderen.

“Tielt Zomert groeide uit tot een sterk merk en bundelt bijna alle zomerse en kwaliteitsvolle activiteiten in onze stad”, zegt burgemeester Els De Rammelaere in de rijkelijk gevulde programmabrochure. Het feestelijk zomerseizoen opent in juni met de kermis in Schuiferskapelle en eindigt traditiegetrouw met Tielt Kermis.

Tielt Zomert is er voor iedereen en focust op de eerste plaats op de Tieltse inwoner, op gezinnen met kinderen. “Gemeenschapsvorming staat centraal. We werken dan ook met verschillende partners samen.”

Op de site www.tieltzomert.be is het volledige programma te lezen. Opvallend is onder meer dat het muziek-event Headquarterz op de slachthuis-site al eind juni staat geprogrammeerd, en niet in augustus zoals vorig jaar.

Tieltse Europafeesten

Hoogtepunt van Tielt Zomert 2015 wordt ongetwijfeld ook dit jaar de Tieltse Europafeesten, met onder meer de Regi Summer Madness Tour, The Scabs en Vlaanderen Zingt. Daarnaast is er het 24ste Patersdreefestival, internationale straatanimatie, een feestelijke afsluiter en vuurwerk op zondagavond. Tijdens de Tieltse Europafeesten zijn er ook een beperkt aantal tentoonstellingen.

De brandweerkazernes van Tielt en Aarsele werken ook mee aan ‘Ode aan de Ode Last Post’ op donderdag 9 juli in de brandweerkazerne. Op zaterdag 11 juli, het feest van de Vlaamse Gemeenschap, is er een marktoptreden van Guido Belcanto.

Totaalspektakel

In augustus zijn er onder meer het Supervision Festival, Film op het Plein (St. Vincent, Birdman en Bowling Balls), de stationskermis in het weekend van 15-16 augustus, Melkrock op zondag 16 augustus, de Hoevefeesten in Aarsele,… Radio Modern (retro op de markt) komt eraan op zaterdag 29 augustus. Op diezelfde dag is er het parkfeest Green on Red.

In september volgen dan nog de Modeloper, de Innergetic Pijl, de dorpsfeesten in Schuiferskapelle, het totaalspektakel ‘Tielt, het vagevuur van het IJzerfront’, de Dag van de Landbouw op 20 september, Fietsen langs sporen van WOI en de traditionele septemberkermis als afsluiter. (RDC-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier