Tielt wil kwaliteitslabel voor personeelsbeleid

Stadssecretaris Hendrik Vandenbruwane : "Er is zeker niks om zich ongerust over te maken." © Foto Ronny Neirinck
Redactie KW

De stad gaf de opdracht aan een Kortrijks bureau om de stadsdiensten door te lichten. Niet iedereen staat klaar met applaus. “Er is zeker niets om zich ongerust over te maken”, zegt secretaris Hendrik Vandenbruwane.

‘Investors in People’ : het onderzoek komt vanuit Groot-Brittannië overgewaaid en een aantal Vlaamse besturen, zoals de stad Kortrijk, hebben de voorbije jaren het keurmerk ontdekt. Nu ook Tielt.

“Op 1 juli van dit jaar ben ik gestart als stadssecretaris”, legt secretaris Hendrik Vandenbruwane uit. “Niettegenstaande ik de organisatie ken – ik heb er 10 jaar gewerkt – was het onze intentie om op een objectieve manier te weten wat er op de werkvloer leeft en hoe onze organisatie er voor staat op vlak van het bereiken van onze doelstellingen. Aangezien in een dienstverlenende organisatie als het stadsbestuur het bij uitstek de mensen zijn die het moeten doen, hebben we er voor gekozen om te werken met een methodologie waarin de medewerker centraal staat.”

“Veranderen is geen doel op zich”

“We leven in een snel veranderende maatschappij waarin de regels en wetten alsmaar vlugger evolueren en de verwachtingen van de burgers altijd, en terecht, toenemen. Als stadsadministratie werken we natuurlijk niet op een eiland en moeten ons hier permanent aan aanpassen. Het veranderen is echter geen doel op zich, we willen altijd de noodzakelijke stappen nemen in de goede richting : een nog betere dienstverlening voor de burger.”

(LV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt, van vrijdag 16 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier