Tielt krijgt 44 volkstuintjes langs de Wingensesteenweg

Simon Bekaert (voorzitter Tieltse Bouwmaatschappij), Wendy Malego (Tieltse Bouwmaatschappij), Godfried Verhamme (Velt), Johan De Poorter (voorzitter werkgroep volkstuintjes Velt), Tine Popelier (Velt), Roger Haeck (voorzitter Velt), Johan Heyde (Velt), Marc Mattan (Velt), Lieven Lybeer (directeur Tieltse Bouwmaatschappij) en Joris Tack (Raad van Bestuur Tieltse Bouwmaatschappij). © RDC
Redactie KW

Tuinvereniging Velt krijgt hiervoor grond gratis aangeboden door de Tieltse Bouwmaatschappij.

Vorig jaar liet tuinvereniging Velt een ballonnetje op om volkstuintjes in Tielt aan te leggen. “Ideaal voor mensen op een appartement of gezinnen die in een stadshuisje zonder tuin wonen”, klonk het toen bij Johan Heyde van Velt. Na een eerste info-avond waren de initiatiefnemers verrast over de interesse. “We waren een beetje slachtoffer van ons eigen succes“, aldus voorzitter van de werkgroep Johan De Poorter. “Uiteindelijk moesten we op zoek naar een perceel dat groot genoeg was om alle geïnteresseerden een plaats te bieden. Uiteindelijk kregen we een grond langs de Wingensesteenweg aangeboden door de Tieltse Bouwmaatschappij, recht tegenover het G&V-tankstation.”

De lap grond zal plaats bieden aan 44 percelen van 25 vierkante meter. Tuiniers zullen 25 euro per jaar per perceel moeten betalen. “Op vandaag zijn er al 12 percelen verhuurd. We zullen in november massaal streekeigen planten aanbrengen tussen de percelen, tegen maart 2017 moeten de perceeltjes klaar zijn en kunnen de tuiniers aan de slag. Er zal ook ruimte zijn voor samentuinieren.”

De lap grond wordt gratis aangeboden aan Velt door sociale huisvestingsmaatschappij Tieltse Bouwmaatschappij, die langs de Wingensesteenweg nog wel meer grond heeft liggen. “Die zullen we binnenkort trouwens aansnijden om nieuwe woningen op te plaatsen, maar daarover is het nog iets te pril om in detail te treden”, aldus voorzitter Simon Bekaert en directeur Lieven Lybeer. Velt krijgt naast gratis grond ook nog eens 18.000 euro subsidie van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Ook de stad Tielt doet zijn duit in het zakje met een kleine subsidie en logistieke steun.

Geïnteresseerde tuiniers kunnen op 20 september om 19.30 uur een info-avond bijwonen in foyer De Scène in het cultuurcentrum Gildhof.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier