Tielt krijgt 21 nieuwe assistentiewoningen

26/08/16 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Op de hoek van de Oude Stationstraat en de Koornstraat in Tielt, vlakbij het Sint-Jozefsinstituut, komen 21 nieuwe assistentiewoningen.

Tielt krijgt 21 nieuwe assistentiewoningen

Zo zullen de nieuwe woningen eruit zien. © Repro RDC

Vrijdagnamiddag werd de eerste steen gelegd van residentie Curaremos, dat op de hoek van de Oude Stationstraat en de Koonstraat wordt geplaatst. De assistentiewoningen - een nieuwe naam voor serviceflats - moeten ten laatste in januari 2018 afgewerkt zijn. Curaremos voorziet wel een zorgverstrekker, die enkele uren per dag aanwezig zal zijn, en een conciërge zodat er 24 uur per dag een soort van permanentie is.

Karel Derammelaere, Kaatje Vergote, Lise Standaert, Bart Bracke, Jo Vettenburg, Dennis Rommel, Dirk Lips en Sebastien Delobelle.

Karel Derammelaere, Kaatje Vergote, Lise Standaert, Bart Bracke, Jo Vettenburg, Dennis Rommel, Dirk Lips en Sebastien Delobelle. © RDC

De assistentiewoningen zullen niet te huur komen te staan, maar zullen verkocht worden, zowel door bewoners als door investeerders, die na afloop dan alsnog gaan verhuren.

(RDC)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!