Tielt Koerst : van fotowedstrijd tot hulde Roger Decock

Een fotowedstrijd is een van de activiteiten in het kader van Tielt Koerst. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Dit voorjaar is de Europastad Tielt helemaal in de ban van de koers.

Tielt is dit jaar de startplaats voor de Dwars door Vlaanderen voor Elite Vrouwen en is er tijdens de doortocht van de 100ste Ronde van Vlaanderen een internationaal huldemoment voor Roger Decock, de oudste nog levende winnaar van Vlaanderens Mooiste, op de Markt gepland. Dat zijn de twee ‘kapstokken’ waaraan het stadsbestuur meerdere (koers)activiteiten koppelt. Een overzicht.

Van 3 maart tot 15 april loopt de fietszoektocht ‘De Flandrienwedstrijd van Inofec’, met in de hoofdrol de tientallen wielercartoons van Filip Cardoen. De expo ‘Tieltse wielertitanen. Het Tieltse wielerleven vroeger en nu.’ wordt van 19 maart tot en met 6 april georganiseerd (stadhuis Tielt).

Daarna is het uitkijken naar de start van Dwars door Vlaanderen voor Elite Vrouwen en de doortocht van Dwars door Vlaanderen Elite Mannen op woensdag 23 maart. Op 28 maart opent in Tielt en omgeving het Fietsnetwerk van Westtoer. Op 29 maart gaat in het pop-up-Gildhof een gesprekavond plaats. Rik Vanwalleghem brengt Johan Museeuw voor de micro. Op zondag 3 april volgt dan de hoofdschotel : het internationaal huldemoment voor Roger Decock en de doortocht van de Ronde van Vlaanderen.

In het kader van al deze activiteiten lanceert het stadsbestuur een grote promotiecampagne. Daarnaast stelt het ook in het kader van de Ronde van Vlaanderen verschillende (sponsor)pakketten voor. Meer informatie is te vinden op www.tielt.be. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier