Tielt blikt tevreden terug op hete Europafeesten

Op het einde van de Tieltse Europafeesten konden de inwoners nog eens hun longen leegbrullen tijdens Vlaanderen Zingt. (Foto RDC)
Randy De Clercq

De Tieltse Europafeesten sloten zondagavond af met een zangfeest, een spektakel met lichtgevende paarden en een spetterend vuurwerk. Het stadsbestuur blikt tevreden terug.

Vorig jaar moest het stadsbestuur terugblikken op uitgeregende Tieltse Europafeesten, maar dat werd dit jaar helemaal gecompenseerd met een bloedhete editie van het stadsfestival. Op twee van de drie feestdagen klom het kwik gezwind boven de dertig graden. Zowel op vrijdagavond met headliner Regi als op zaterdagavond met Flip Kowlier en The Scabs stond de Markt helemaal vol, toch goed voor twee keer 7.000 toeschouwers. Ook zondagavond liep er heel wat volk op de Markt en de braderie in de Kortrijkstraat, al kondigde de laatste dag zich eerst regenachtig aan. Als finale konden de Tieltenaars nog eens hun longen uitschreeuwen tijdens ‘Vlaanderen Zingt’ en was er een gesmaakt slotspektakel met lichtgevende en opblaasbare paarden. Een spetterend vuurwerk sloot het feestweekend af.

Het stadsbestuur reageerde na afloop bij monde van schepen van Feestelijkheden Bart Biebuyck meer dan tevreden. “Het was echt een topeditie. De Markt liep twee keer helemaal vol, de horeca is meer dan tevreden, we hadden een mooi straattheater en de weergoden waren ons goed gezind. De reacties die ik op straat mocht ontvangen over het programma waren lovend”, aldus schepen Biebuyck. De Tieltse Europafeesten waren nog maar de start voor wat ‘Tielt Zomert’ heet, en dat staat voor een zomer vol activiteiten.

(RDC-foto RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier