“Thuis in de zetel zitten, dat is helemaal niets voor mij”

Katrien is één van de trekkers van de Snelle Sletsenloop. © WME
Redactie KW

Katrien Vlaminck (46) houdt van organiseren, mensen samenbrengen en nieuwe ideeën verzinnen. Ze zet zich in voor talrijke verenigingen en dus is het kermisweekend van Kanegem een van de drukste momenten van het jaar. “Het zit in mijn aard om activiteiten op poten te zetten.”

Bij welke activiteiten van het kermisweekend ben jij allemaal betrokken?

“Op vrijdagavond organiseren we met een aantal vrienden de derde editie van de Snelle Sletsenloop, met nadien een gezellige bar en een optreden. Op zaterdag help ik op de barbecue van voetbalclub Dosko en op zondagochtend zorgen we met wijkcomité de Neringen voor een ontbijt in open lucht. Het is dus een behoorlijk druk weekend. Maar op zondagnamiddag ga ik op een terrasje zitten, kijk ik naar de parochianenkoers en doe ik niets meer.”

Hoe komt het dat je zoveel te doen hebt dat weekend?

“Vroeger hadden we met het kermisweekend enkel de barbecue en de parochianenkoers. We wilden daar met een aantal mensen een groots feestweekend van maken. Nu is er van vrijdag tot maandag iets te doen. We hebben een mooi gebundeld weekend en kunnen tonen dat we er met Kanegem ook staan. Met wijkcomité De Neringen organiseren we al twaalf jaar een ontbijt en we kozen er een tijd geleden voor om het ook in dat weekend te organiseren. En dan wilden we op vrijdag nog iets leuks hebben, dat werd de Snelle Sletsenloop.”

Hoe zijn die Snelle Sletsen ontstaan?

Bijna elk dorp heeft zijn loopwedstrijd, we vonden dat we dat in Kanegem ook wel konden. De Snelle Sletsen zijn Joris Tack, Christine Boury, Kevin Verwilst, Guido Weustenraedt, Tom Steyaert en ikzelf. Zoekend naar een goede naam kwam Tom ineens met Snelle Sletsen af. We vonden het wel leuk door de verschillende betekenissen die je eraan kan geven. Tijdens het evenement zelf kunnen we gelukkig ook nog rekenen op andere medewerkers. Wie een ronde van 1,5 kilometer wandelt of loopt, krijgt een bonnetje voor een cadeau uit ons verrassingspakket. Je kan maximaal tien bonnetjes verzamelen.”

Wat is er nieuw aan deze editie?

“Vorig jaar hadden we voor het eerst de Snellen Hof. In de tuin van de parochiezaal maken we een sfeervolle en gezellige bar om uit te blazen en te genieten. Dit jaar zorgen we ook voor een optreden van UnderCover. Ik vind het leuk om altijd weer over nieuwe mogelijkheden na te denken. Dingen op poten zetten lukt het beste met een goede groep en gelukkig zijn hier heel wat enthousiastelingen.”

Ben je eigenlijk een echte Kanegemse?

“Nee, mijn man en ik zijn aangespoeld in Kanegem, ik ben van Dentergem en mijn man Sven De Groote is van Gent. Kanegem is een levendig dorp en door met de buren in contact te komen, is mijn engagement in gang gezet.

Vanwaar die drang om met zoveel dingen bezig te zijn?

“Ik ben niet iemand die na mijn werk als ergotherapeute thuis in de zetel kan gaan zitten. Met alle respect voor wie dat wel kan, maar dat is niets voor mij. Ik kom graag onder de mensen en ik zie het als een uitdaging om telkens weer nieuwe dingen te proberen, dat zit gewoon in mijn aard. Het is dankzij een goede groep dat we een tof weekend op poten kunnen zetten. Het is voor ons heel fijn om de mensen te zien genieten.”

Wat staat er nog op jouw verlanglijstje?

“Het is alweer van 2014 geleden dat we de laatste Divafuif hadden. We hebben die in totaal vijf keer georganiseerd. Voor zo’n fuif transformeren we de parochiezaal compleet. We hebben al eens een bruine kroeg gemaakt, een andere keer een echte loungebar. Het is de bedoeling dat mensen van onze leeftijd kunnen genieten van een goede fuif en dat ze bovendien een wow-effect krijgen van de decoratie. Door tijdsgebrek is het er niet meer van gekomen. Maar wie weet?”

(Jasmien Aernout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier