Thomas Verdoodt (11) blaast 30.000ste Last Post in Reningelst

Thomas Verdoodt zal de Last Post blazen. (Foto EF)
Redactie KW

In samenwerking met Gone West wordt in de brandweerkazerne van Reningelst op 9 juli een heel bijzondere 30.000ste Last Post geblazen.

Terwijl de Ieperse klaroenblazers dat doen op hun vertrouwde stek onder de Menenpoort, doet de 11-jarige Thomas Verdoodt dat aan de brandweerkazerne van zijn geboortedorp. “Ooit hoop ik de Last Post ook te kunnen blazen onder de Menenpoort.”

Thomas Verdoodt volgde ondertussen een plechtigheid van de Last Post. “Ik heb eerst goed gekeken hoe de brandweermannen hun klaroen vasthielden en daarna heb ik gevraagd naar een paar tips. Ze wisten me vooral te vertellen dat ik veel moest oefenen. Nu lukt het me al aardig om de bekende melodie te blazen, maar ik geef nog wel eens een eigen interpretatie aan het nummer en dat hoort natuurlijk niet op de officiële plechtigheid.”

Thomas heeft net als zijn zus Inneke de interesse voor de Eerste Wereldoorlog meegekregen van vader Jan die deel uitmaakt van We’ll remember pops. “Mijn papa gidst in de frontstreek en doet dat steeds in een historische uniform van de Groote Oorlog. Ook doet hij samen met de groep aan re-enacting. Hij hoort dat woord niet zo graag en praat liever over het brengen van levende geschiedenis. Vaak trek ik mee met papa naar herdenkingsevenementen. Dan ben ik een burgerjongen. In een theaterwandeling heb ik wel eens een stervende jongen moeten spelen. Mama was achteraf heel gepakt door het gebeuren.”

Op 9 juli zal Thomas oude kleren aantrekken en met een pet op de Last Post blazen. “Ik word die dag ook gevolgd door een tv-ploeg, omdat ik wellicht de jongste klaroenblazer van het land ben.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier