Theaterplein Koksijde tijdelijk duinenlandschap voor Floralia

Redactie KW

Van vrijdag 11 tot maandag 14 september organiseert het gemeentebestuur van Koksijde voor de tweede keer Koket Koksijde – Floralia.

Het bloemenfeest vindt plaats op het Theaterplein en in het gemeentehuis. Dit unieke festival is een realisatie van achttien meesters-floristen die in evenveel strandcabines bloemen in een symfonie van kleuren tot kunst verheffen. Absoluut hoogtepunt zijn de bloemencomposities van gerenommeerd bloemensierkunstenaar Jo Pattyn in het gemeentehuis zelf.

Inspiratie voor de tweede editie van Koket Koksijde werd geput uit de wondere onderzeese wereld van prachtige gekleurde vissen, koralen, bloemen en ander leven. Zo maakten de stielmannen van de gemeentelijke dienst vissen, zeesterren en kwallen, waarvan enkele in reusachtige afmetingen. Al deze creaties worden met de juiste bloemenaccenten gedecoreerd en vormen samen in het gemeentehuis (raadzaal) een zwevend bloemenwerk, letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de tentoonstelling.

Bebloemde strandcabines

Op het Theaterplein voor het gemeentehuis van Koksijde legt de gemeentelijke groendienst o.l.v. Ides Leys een duinenlandschap aan, waarvoor in totaal 650 ton zand wordt aangebracht. In achttien strandcabines zullen floristen een tot de verbeelding sprekende bloemencreatie verwezenlijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier