Theater en streekbiertjes staan centraal op de kermis in Aarsele

We herkennen v.l.n.r. Johan De Rijcke, Patrick Gernaey en Dominique D'Haeyere. © Foto WME
Redactie KW

Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus vindt de traditionele kermis plaats in Aarsele. Het programma draait volledig rond de streekbiertjes en wordt verzorgd door de muziekvereniging Sint-Cecilia. De Toneelvrienden zijn ook weer van de partij en brengen een stukje theater.

Op zaterdagnamiddag 4 augustus start de kermis met een streekbierloop. Het evenement zorgt voor een recreatieve loop, wandeltocht of een joggingmoment. De Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia wil alle sportievelingen verwennen. Na de afgelegde ronde van een anderhalve kilometer verdient de deelnemer een heerlijk streekbiertje. In totaal kan men zes biertjes verzamelen in een mooi pakketje. De rondes lopen door het centrum van Aarsele op een volledig verhard parcours. De kinderen ontvangen snoepgoed en kunnen genieten van de kinderanimatie.

De kostprijs bedraagt 15 euro en kinderen van 6 tot 16 jaar betalen 7 euro. Vanaf 13.30 uur kunnen de deelnemers hun nummer afhalen in het JOC, Schoolstraat 1A, en om 14 uur start het loop- of wandelavontuur rond de parochiezaal langs de Jules van Ooststraat 14.

Bierkistenrace

Om 17 uur feest men verder met een bierkistenrace. Verschillende teams van vier personen nemen deel. Met een kar wordt een hindernissenparcours afgelegd, waarbij er enkele opdrachten moeten vervuld worden tijdens het trappen. De top drie ontvangt een grote biermand. Het evenement kan men bewonderen ter hoogte van de Jules van Ooststraat 14.

Naar de avond toe, vanaf 19 uur, kan men streekbiertjes proeven tijdens de streekbieravond. Aan de parochiezaal is een terras voorzien, waar de aanwezigen een aanbod van 20 verschillende streekbiertjes vinden. Het is uiteraard ook mogelijk om niet-alcoholische dranken te nuttigen. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel. De toegang is gratis.

Wagenspel

Op zondag 5 augustus stellen de Toneelvrienden van Aarsele hun jaarlijkse wagenspel ‘Lachen Geblazen’ voor. De acteurs Patrick Gernaey, Johan De Rijcke en Dominique D’Haeyere brengen een mooi stukje gratis theater in een gezellige sfeer met sangria en gin-tonic. Dat alles vindt plaats in de tuin van het oud-gemeentehuis in de Aarselestraat. Er zijn voorstellingen om 11.30 uur en om 19 uur.

“Het is een hele traditie dat de Toneelvrienden tijdens de kermis in het dorp uitpakken met een wagenspel”, aldus Chris De Ketelaere. “Het eerste wagenspel werd letterlijk gespeeld op een ‘wagen’ voor het toenmalige café ‘Het Oud Gemeentehuis’ in de Vinktstraat. Na een tweetal jaar zijn we verhuisd naar het hof van het voormalig gemeentehuis in de Aarselestraat, waar we nu nog steeds te gast zijn. Dit jaar, intussen de 30ste editie, kozen we voor iets unieks. Geen half durend verhaal, maar iets verrassends.” Gratis toegang en voor de kinderen is er een gratis springkasteel. Na de avondvoorstelling is er muzikale animatie voorzien.

Parochiaal Centrum

Op zondag 5 augustus staan ook de deuren van het Parochiaal Centrum in de Jules Van Ooststraat open om iedereen te ontvangen op een gezellige parochienamiddag. Vanaf 14.30 uur kan je er terecht voor een heerlijke pannenkoek, verse ijscoupes of een deugddoende verfrissing.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier