Theater aan Zee kleurt even Oost-Europees

31/07/16 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Twee studentes uit Georgië,die al een jaartje Nederlands studeren, draaiden 3 dagen mee als vrijwilligers tijdens Theater aan Zee. Ze zijn in ons land op uitnodiging van de Orde van de Prince.

Theater aan Zee kleurt even Oost-Europees

De twee Georgische studentes waren in Oostende op uitnodiging van de Orde van de Prince. © ML

De twee studentes sociologie, Tsio Tenadze (21) en Elena Kerdikoshvili (20), die al erg vlot Nederlands spreken, waren hier zestien dagen te gast op uitnodiging van de Brugse en Oostendese afdelingen van de Orde van de Prince. Naast de vele bezoeken en uitstappen konden ze hun Nederlands aanscherpen tijdens hun engagement bij o.a. de Oostendse Cultuurdienst en als vrijwilligers bij Theater aan Zee waar ze bijvoorbeeld een dagje assisteerden bij performer Nick Steur die op de zeedijk enorme rotsblokken in wankel evenwicht stapelt.

De twee vriendinnen, die Nederlands als keuzevak aan de universiteit volgen, zijn erg opgetogen over de ontvangst in onze provincie: "We zijn hier ongelooflijk gastvrij ontvangen bij de gastgezinnen. Overal waren de mensen ook erg vriendelijk en als vrijwilligers bij TaZ was het publiek erg verbaasd dat we hen in het Nederlands te woord stonden", vertelt Elena. "We hebben een ongelooflijke tijd beleefd en erg veel Nederlands bijgeleerd. We zullen zeker contact blijven houden met de mensen die we hier hebben leren kennen", zegt Tsio.

Gisteravond nog waren ze diep onder de indruk van een grandioze zonsondergang. "Ons land paalt aan de Zwarte Zee, maar zelf wonen we in het binnenland. Jullie bijwijlen bulderende Noordzee is alvast veel ruiger en indrukwekkender dan de Zwarte Zee."

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!