The Empty Shop verkoopt binnengebrachte spullen voor het goede doel

Curieus brengt The Empty Shop naar Brugge. © BP
Redactie KW

Geïnteresseerden kunnen van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni terecht in The Box in Brugge.

Een winkel waar je slechts drie dagen de tijd krijgt om kledij en accessoires te doneren en waar alle binnengebrachte stukken binnen een tijdsbestek van amper drie dagen verkocht worden. Dat is het concept van The Empty Shop. Ontstaan in een winkelcentrum in het Braziliaanse Sao Paola, sindsdien in ons land met succes toegepast in Antwerpen, Gent en Mechelen en van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni aanwezig in The Box, onderdeel van De Makersrepubliek, gelegen in het hart van de Brugse binnenstad.

Miskopen

Sinds enige tijd valt in de Sint-Jakobsstraat 33 in Brugge, schuin over De Republiek, een handelspand voor startende pop-up initiatieven af te huren: The Box. Ook de West-Vlaamse afdeling van Curieus, de progressieve cultuurfabriek, gaat deze stek afhuren. “Eerst gaan we hier drie dagen lang kledij en accessoires inzamelen”, zegt Isabelle Neyt van Curieus West-Vlaanderen. “Dit gebeurt op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 juni, telkens van 12 tot 20 uur. Of het nu gaat om een rok waar je niet langer in past, een chique pak waarin je je niet goed voelt, een prachtig paar schoenen waarmee je de overkant van de straat niet meer haalt… Wie heeft nu geen miskoop in zijn of haar kleer- en/of schoenkast hangen of liggen? Iedereen die de moeite doet om met allerlei hebbedingetjes langs te komen, gaan we hartelijk ontvangen en krijgt bovendien een heerlijke zoete versnapering aangeboden.”

Geef Leven Een Kans

Vervolgens kan iedereen van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni in The Empty Shop terecht om een koopje te doen. “Alle stukken zijn goedkoper dan in de winkel”, legt Neyt uit. “De opbrengst schenken we aan vzw Glek, de afkorting van Geef Leven Een Kans. Zij organiseren onvergetelijke activiteiten voor kinderen in een verontrustende thuissituatie. Aangezien dergelijke initiatieven ons bijzonder gelukkig maken, dragen we met Curieus graag ons steentje bij.” Na zondag 15 juni haalt Oxfam Solidariteit alle niet-verkochte kledij op en biedt ze in hun tweedehandswinkels te koop aan. Op die manier blijft de keten van de sociale economie draaien.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier