Tessa Wullaert op bezoek in het Warmste Café in Langemark

We zien v.l.n.r. Peter Peene, Veerle Deblauwe, Tessa Wullaert, Elien Spillebeen en Marie-Louise Degezelle. © RB
Redactie KW

De cafetaria van het Langemarkse woonzorgcentrum De Boomgaard liep woensdag helemaal vol voor het Warmste Café tijdens de Warmste Week van Music for Life. Onder andere Gouden Schoen Tessa Wullaert kwam langs voor het goede doel.

Vanaf 14.30 uur liep de ontspanningszaal van De Boomgaard eivol en meteen zat de sfeer erin. Virtuoos Yves Bondue stond als eerste sfeermaker op het podium. Om 17 uur nam Radio 2-stem Veerle Deblauwe het initiatief om de zaal in vuur en vlam te zetten. Zij slaagde er niet enkel in iedereen van de stoel te krijgen om mee te dansen, maar bekoorde ook de massa tot meezingen.

Journalist Anton Peene, ook medewerker van onze krant, stak vervolgens het vuur aan de lont voor een interview met Gouden schoen Tessa Wullaert. Vervolgens deed ook Elien Spillebeen haar verhaal over Mama Kivu, die opmerkelijke initiatieven ondersteunt voor sterke vrouwen in Oost-Congo. Men probeert daar te overleven in één van de meest gewelddadige regio’s ter wereld. Er is onder meer een opvanghuis, een opleidingscentrum, een schoolbeurzenproject, maar alles begon met een vrouwenvoetbalcompetitie.

Voetbalschoenen en shirt

De West-Vlaamse Red Flame Tessa Wullaert, die bij Wolfsburg het goede weer maakt, was in verlof bij haar familie en ging meteen akkoord om het Langemarkse initiatief te ondersteunen. Ze bood een paar voetbalschoenen en een shirt door haar gesigneerd te koop. Veilingmeester en organisator Peter Peene wist de schoenen aan 250 euro en de trui op 320 euro af te kloppen. Vrijwilligers hadden allerhande taarten gebakken en vooral de reuzentaart van Marie-Louise Degezelle, in de vorm van een voetbalterrein, viel bijzonder in de smaak. De volledige opbrengst gaat naar de ‘Sterke Vrouwen’ van Congo via Elien Spillebeen.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier