Terug van ‘rampcamping’ in Brazilië

Redactie KW

Slager Hans Bouten en zijn vrouw Ann Verhulst zijn veilig en wel terug in Zonnebeke na een onvergetelijke reis naar het WK in Brazilië, die heel wat stof deed opwaaien.

Dat Hans in Brazilië was, zal velen niet ontgaan zijn: hij kwam zowel op tv als op de radio in verband met de perikelen op Devillage, de camping van de Belgische supporters bij Rio de Janeiro. “Ik weet ook niet hoe het komt maar meestal komen ze bij mij terecht”, lacht Hans, die eerder al deelnam aan de ‘Komen Eten’-afleveringen met Lesley-Ann Poppe.

Op 16 juni vlogen Ann en Hans vanuit Zaventem maar Belo Horizonte om de eerste match van de Rode Duivels bij te wonen. Ann: “Van het vliegveld ging het met een luxebus naar het stadion. De ambiance was prima, zeker nadat we de wedstrijd wonnen. Daarna was het wel nog zeven uur rijden naar de camping. We hadden 40 uur ons bed niet gezien, al konden we wel slapen op het vliegtuig en op de bus, maar iedereen was echt doodmoe.”

Geheime meeting

Pas na de eerste nacht kwamen de gasten tot de ontdekking hoe Devillage er in werkelijkheid uitzag. “Akkoord: we wisten toen we boekten dat het een camping was, en de accommodatie niet zou zijn als in een hotel”, zegt Hans. “Maar het aankondigend filmpje bleek een utopie. De camping was gewoon niet af.”

“Alles moest praktisch op de tast gebeuren”, legt Ann uit. “Als verlichting hadden we een gewoon led-lampje en van onze valies uitpakken was geen sprake. Van de 500 supporters zijn er dan ook 100 een hotel gaan opzoeken. De hygiëne en veiligheid waren ver te zoeken. Per 250 mensen waren er drie douches voor de mannen en twee voor de vrouwen, hetzelfde wat de toiletten betreft. Na twee uur aanschuiven was douchen mogelijk en na drie douches was er enkel nog koud water want het kleine boilertje kon het niet aan. Toen ik douchten, zat er zelfs elektriciteit op de kop, kabels lagen immers bij het water. De roest aan de overkapping werd gewoon verdoezeld met doeken. Van de beloofde gratis wifi was evenmin sprake en de lounge hebben we niet gezien. Een opsteker was het optreden van Goose met Zonnebekenaar Tom Coghe. Wat nog het best meeviel waren de maaltijden. Na een tijdje liepen de gemoederen echt hoog op. Gelukkig dat de Rode Duivels wonnen van Algerije, anders werd de Hollandse uitbater op dat moment wellicht gelyncht.”

(NVZ)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier