Tentoonstelling in De Panne focust op plasticvervuiling in de Noordzee

Guido Decorte, Emmanuel Demey, Luc Leye, Claude Willaert en Francis Kerckhof
Redactie KW

Van donderdag 21 april tot en met zondag 25 september loopt in het provinciedomein ‘De Nachtegaal’ in De Panne de tentoonstelling ‘Buik vol van afval’.

De tentoonstelling gaat over plasticvervuiling in de Noordzee. Afval op het strand en in de zee schaadt het ecosysteem van de kust. Deze tentoonstelling kadert eveneens in de ‘Week van de zee’, die doorgaat van 22 april tot en met 8 mei. Dit jaar is de ‘Week van de zee’ aan haar twintigste editie toe. Met de verschillende evenementen, die in de ‘Week van de zee’ plaatsgrijpen, willen de Provincie West-Vlaanderen en de kustgemeenten de aandacht vestigen op het beleven van natuur en milieu aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen.

De tentoonstelling ‘Buik vol van afval’ werd donderdagavond 21 april officieel voorgesteld en geopend door gedeputeerde van de provincie Guido Decorte, Emmanuel Demey (dir. De Nachtegaal), Luc Leye (milieuambtenaar Nieuwpoort), Claude Willaert (Natuurvereniging De Zeevonk) en Francis Kerckhof (marine bioloog)

(JT)

>> Het bezoekerscentrum ‘De Nachtegaal’ is gelegen in de Olmendreef 2 in De Panne. Openingsuren en info: www.west-vlaanderen.be/nachtegaal De toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier