Tentoonstelling ‘Het gebeurde in Izegem in 1965’ geopend

Redactie KW

Het bestuur van de Izegemse heemkundige kring Ten Mandere organiseert een tentoonstelling over het Izegem van een halve eeuw terug.

Van 15 december tot 15 januari 2016 wordt de Erasmuszaal van de Izegemse bibliotheek gesierd met foto’s, affiches en dergelijke meer uit het gezegende jaar 1965. François Kesteloot werd 103 jaar, de Koninklijke Gilde van de Bosseniers bestond 350 jaar, de Civiele Bescherming vierde 10 jaar actie en ook de kappers Priem en Vandecaveye waren aan feesten toe. Patrick Sercu werd gevierd voor zijn sportzeges en Televic verhuisde naar het Mandeldal.

Secretaris van Ten Mandere Freddy Seynaeve en bibliothecaris Jacques Viaene gaven zaterdag toelichting op de opening en stonden nogmaals stil bij het afscheid van André Bourgeois, die zich ook altijd inzette voor de tentoonstelling. Schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA) vindt het belangrijk dat de geschiedenis van de stad op deze manier herbeleefd kan worden. “Het is mooi om zo de evolutie van Izegem doorheen de jaren te zien.”

(SD – Foto SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier