Tennisclub Come Back Langemark moet op zoek naar nieuwe locatie

Foto TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De tennispleinen en het clublokaal van TC Come Back zijn verkocht. De nieuwe eigenaars laten nog niet in hun kaarten kijken maar geven de tennisclub wel drie jaar de tijd om elders andere tennispleinen aan te leggen. Volgens sportschepen Johan Vanysacker (CD&V) zal dat een knoop zijn die de meerderheid in de volgende legislatuur zal moeten doorhakken.

TC Come Back werd opgericht in 1985 en beschikt over een eigen clubhuis met veranda en terras, met uitzicht op de drie gravelbanen. In 2013 stond de tennisclub al eens te koop. Toen werd 450.000 euro gevraagd voor het 2.500 m² grote perceel, maar eigenaar en secretaris van de tennisclub Stefaan Douchy vond geen geïnteresseerde kopers. Sinds februari kwam het opnieuw op de vastgoedmarkt en werden met broer en zus Wouter en Katrien Missinne en haar echtgenoot Koen Verdru wel kopers gevonden.

Een investering

“We hebben de site gekocht als investering, maar hebben nog geen concreet idee wat we ermee zullen doen”, zegt Katrien Missinne. “We willen eerst afwachten wat er met de tennisclub gebeurt. Er is een afspraak waarbij de tennisclub de kans krijgt om het lokaal en de tennispleinen voor drie jaar te huren. Er doen inderdaad heel wat geruchten de ronde in Langemark als zouden we van plan zijn om er appartementen te bouwen, maar dat staat nog niet vast. Over de prijs communiceren we niet.”

Nog drie jaar

Bij tennisclub Come Back zijn ze alvast dankbaar dat de werking voor zeker drie jaar kan voortgezet worden. “Momenteel zijn we in onderhandeling met het gemeentebestuur om in de toekomst op een andere locatie verder te kunnen spelen”, zegt voorzitter Dominique Vanpeteghem. “Ik heb het volste vertrouwen in het huidige en het toekomstige gemeentebestuur, wie er ook de verkiezingen in oktober mag winnen. Drie jaar is wel snel voorbij en iedereen weet dat er bij de aanleg van tennisterreinen heel wat komt kijken. Alle partijen moeten ook tevreden zijn. Ik veronderstel dat de nieuwe tennisterreinen aan het gemeentelijk sportcentrum zullen komen en het is niet de bedoeling dat andere sporten benadeeld worden. We zullen een compromis moeten zoeken dat voor iedereen goed is.”

“We willen de club in de gemeente houden maar we mogen daar geen jaren mee wachten”

Momenteel beschikt de club over drie tennisterreinen, maar het is niet zeker dat er op de nieuwe locatie ruimte is daarvoor. “De gemeente onderzoekt verschillende mogelijkheden”, vervolgt Dominique. “Uiteraard zouden wij graag even veel terreinen. Sedert deze winter hebben we wel ondervonden dat een overkapping van een tennisterrein heel belangrijk is (TC Come Back plaatste deze winter voor het eerst een tent over een van de tennispleinen, red.). Mochten we dus over een binnenterrein kunnen beschikken in combinatie met twee buitenterreinen dan zou dat ideaal zijn.”

Prioritaire zaak

Vorig jaar eindigde de tennisclub het seizoen met 120 leden. Het zou dan ook een serieuze aderlating zijn voor het sportgebeuren in de gemeente mocht de club verdwijnen, en dat beseft het gemeentebestuur. “Concrete plannen om tennispleinen aan te leggen aan de sporthal zijn er nog niet, maar er wordt over nagedacht”, zegt sportschepen Johan Vanysacker (CD&V). “We willen de tennisclub uiteraard zeker in de gemeente houden. Bij het volgende meerjarenplan – wie het ook mag opmaken – is het zeker de bedoeling dat er gekeken wordt om die tennispleinen aan te leggen. Nu de huidige terreinen verkocht zijn, is er wel een deadline om te halen. Het wordt in de legislatuur dus een van de zaken die prioritair zullen moeten aangepakt worden. Er zal geen twee jaar meer mogen gewacht worden.”

TC Come Back organiseert trouwens van 18 juni tot zondag 1 juli haar jaarlijks Laurent Douchy-tornooi, en dat zal dus nog altijd kunnen plaatsvinden op de huidige terreinen op de Markt bij de begraafplaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier